"Университетът" на Андрю Тейт, който стои зад онлайн секс схемите на инфлуенсъра

Десетки момчета в тийнейджърска възраст плащат по 39 паунда на месец, за да учат т.нар. "Hustler’s University" на Андрю Тейт - 36-годишния бивш кикбоксьор, който беше арестуван в Румъния по съмнения за организирана престъпна група за сексуална експлоатация на жени.

Роден в САЩ и израснал в Лутън, Великобритания, Андрю Тейт управлява онлайн школа, която се рекламира със схеми за бързо натрупване на богатство и "освобождаване на модерния мъж от затвора, в който е вкаран от обществото", както го описва британският The Times.

Тейт твърди, че има над 160 000 абоната, които му носят почти 75 млн. паунда на година.

Съседи на вилата му в Румъния също потвърждават, че десетки млади момчета са посещавали сградата през последните две години. Университетът на Тейт е отбелязан и на Google Maps, така че таксиметровите шофьори да го намират по-лесно.

Групите са пристигали три-четири пъти на седмица. "Университетът" се смята за център на онлайн секс империята, която Тейт управлява. Регистриран е като стрелбище, а охранителите имат право да носят оръжие. Източниците на The Times върдят, че поне 8-10 жени са работили в сградата, като са се редували на смени. Броят им е започнал да намалява след първата полицейска операция срещу Андрю Тейт през април 2022.

Докато инфлуенсърът се намира в румънски арест, дворът на вилата му приютява луксозни автомобили с личния му регистрационен номер, започващ с "T8" (като фамилното му име) - включително Aston Martin Vanquish и Porsche 911. Двама охранители продължават да следят за сигурността.

Съседите твърдят, че Тейт е купил имота през 2016 г. за около 180 000 паунда, а миналото лято го е разширил с още един съседен терен.

В същата 2016 г. Андрю Тейт става известен след изгонването си от Big Brother заради видеоклип, на който се вижда как удря жена (той отрича да я е насилвал). Оттогава се сдобива с масова популярност в социалните мрежи, като демонстрира луксозен начин на живот и крайно агресивни възгледи за мястото на жените в обществото.

Основната му целева група са млади мъже, които се чувстват отчуждени и неразбрани от обществото.

В един от клиповете си той ги описва така: "Има една голяма група мъже, които не искат да ги наричат токсични, защото ходят на фитнес, искат да карат хубави коли, искат да имат пари и готини мацки. Няма нищо сбъркано в нас", обяснява той.

В друг клип, цитиран от Observer, Тейт заявява, че ако някоя жена го обвини в изневяра, ще я удари с мачете в лицето, ще я хване за гърлото и ще ѝ каже "Млъквай, к****".

Видеата му са гледани стотици милиони пъти в платформи като TikTok, като внушават презрително и опасно отношение към жените у младите мъже.

Идеята му за мъжа като "жертва" на обществото стига до ситуации, в които обяснява как изнасилените жени трябвало да носят "някаква отговорност" за престъплението, което са преживели. Тейт беше изгонен от Twitter заради това и други скандални изказвания, но акаунтът му беше възстановен след сделката на Илон Мъск.

Обяснението на Тейт защо е решил да напусне Великобритания и да се премести в Румъния е следното: "40% от причините са в това, че тук законите срещу изнасилване са по-облекчени".

"Не съм ш****н изнасилвач, но ми харесва идеята да мога да правя каквото си искам", казва още той.

Тейт твърди, че излиза само с 18-19-годишни момичета, защото са имали по-малко сексуални партньори.

"Работата ми е да намеря момиче, да излезем на няколко срещи, да спя с нея, да проверя дали е качествена, да я накарам да се влюби в мен до степен, в която би направила всичко, което кажа, и след това да я сложа пред уебкамера, за да станем богати заедно", казва той в пост, който вече е изтрит.

Дирекцията за борба с организираната престъпност в Румъния разследва схема, в която Тейт и съучастниците му са набирали, приютявали и експлоатирали жени, като насила са ги принуждавали да създават порнографско съдържание, излъчвано срещу заплащане в сайтове от типа на OnlyFans. Онези, които не са се съгласявали, са заплашвани с насилие. Адвокатите му, естествено, отричат всички обвинения за криминална дейност.

Според данните на следователите - само едно от момичетата е "заработвало" около 45 000 паунда на месец, но не е получавало нищо от тези пари, за разлика от твърденията на Тейт, че "повечето от тях стават мултимилионери".

Влиянието му в социалните мрежи е достатъчно високо. След ареста му се появиха масови конспиративни публикации от негови последователи в TikTok, Twitter и Facebook, които не просто защитават начина му на живот, а твърдят, че Андрю Тейт е "жертва на Матрицата" - скрит световен заговор, който държи в подчинение мъжете.

Тейт и брат му са планирали да организират новогодишно парти във вила в Комарник, преди да бъдат арестувани при акцията на румънската полиция. Съседите на имота, притежаван от бившия кикбоксьор, казват пред Times, че са чували, че вилата е на "известен американски спортист".

В ареста са вкарани и две румънки, за които се смята, че са подпомагали схемата на Тейт.

Една от тях е 32-годишна бивша полицейска служителка на име Луана Раду. Твърди се, че е напуснала полицията през 2014 г., за да се снима в порнографски видео чатове срещу добро заплащане. По-късно се запознава с Тейт и става негова асистентка, като му помага да управлява онлайн бизнеса си.

Втората жена е 28-годишната Джорджиана Нагел, която има и американско гражданство. Тя се представя като бизнесдама и инфлуенсър. Смята се, че тя се е запознала с Тейт преди 5 години, малко след като той се е преместил в Румъния. Двамата са имали романтична връзка и често са засичани по клубове и барове в Букурещ.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024
Бизнес

Алесандро Микеле е новият творчески директор на Valentino

За първи път сред задълженията му ще бъде дизайнът на модни колекции за висшата мода

07:46 - 29.03.2024
Важно днес

Русия отново атакува енергийната инфраструктура на Украйна

При една от атаките е пострадало 5-годишно момиченце

07:46 - 29.03.2024
Бизнес

ФАРА 2024 ще се проведе в Бургас

Заявки за тазгодишното издание на Фестивала ще се приемат до 18 април

21:24 - 28.03.2024
Важно днес

Радан Кънев: Партия ГЕРБ пожела да има избори и си ги получи

Евродепутатът не смята, че промените в конституцията, могат да доведат до криза

18:31 - 28.03.2024