Управителят на NOVA Ива Стоянова се оттегля заедно с братя Домусчиеви Снимка: © NOVA

Управителят на Nova Broadcasting Group Ива Стоянова се оттегля от компанията, след като на 18 януари стана ясно, че братята Кирил и Георги Домусчиеви официално продават медията на „Юнайтед груп“.

От телевизията съобщиха, че във вторник Стоянова е обявила, че напуска управлението на „най-голямата мултиплатформена медия в България“.

NOVA вече официално е собственост на "Юнайтед груп"

Тя бе назначена в „Нова телевизия“ след придобиването ѝ от „Адванс медиа груп“ на братя Домусчиеви преди година и половина. Преди това беше програмен директор на „Канал 3“ и по документи се водеше собственик на телевизията, която вече е част от „Нова“ и е прекръстена на NOVA News.

Стоянова първоначално оглави новините в NOVA, а след това бе назначена за управител на цялата медийна група.

Портфолиото на Nova Broadcasting се състои от 10 телевизионни канала, четири радио станции и най-голямата българска онлайн платформа "Нетинфо“.

„Станах управител на "Нова Броудкастинг Груп" след покана от досегашните собственици Кирил и Георги Домусчиеви и смятам, че е редно и достойно да се оттегля заедно с тях. Благодаря им за доверието, както и за приноса им за развитието на групата. Щастлива съм, че в момента медията е абсолютен лидер на пазара и по гледаемост, и по приходи. Работих с изключително мотивиран екип от професионалисти, които вярвам, че ще постигат още по-големи успехи, и им ги пожелавам от сърце“, каза Стоянова.

В понеделник Комисията за защита на конкуренцията разреши на собственика на VIVACOM – „Юнайтед груп“, да придобие Nova Broadcasting Group и дъщерните ѝ дружества, както и съвместен контрол върху "Файненшъл Маркетплейс", "Грабо Медия" и издателската компания "Атика Ева".

Сумата по сделката не се съобщава, но според „Капитал“ става въпрос за малко над 300 млн. евро. Братя Домусчиеви купиха медията за 185 млн. евро през 2019 г.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024