В България бяха отчетени 16 нови случая на Covid-19 за едно денонощие Снимка: © Getty Images

За изминалото дененощие у нас са регистрирани 16 нови случая на Covid-19, Общо регистрираните като заболели от коронавирус в България стана 354 души, обяви началникът на Националния оперативен щаб ген. Венцислав Мутафчийски.

„Нямаме нова област, която да е с установен случай. Имаме един пациент в Сливен, който е установен с инфекция, след като се е върнал от Ню Йорк“, уточни началникът на ВМА.

Случаите са разпределени по следния начин:

В Благоевград - 10, в Бургас - 14, във Варна - 17, във Велико Търново – 2, в Габрово – 2, в Добрич – 6, в Кърджали – 5, в Кюстендил – 2, в Ловеч – 1, в Монтана – 16, в Пазарджик – 7, в Плевен - 8, в Пловдив – 21, в Сливен – 4, в Смолян – 7, в София – 221, в Перник – 5, в Стара Загора – 2, в Хасково – 1, в Шумен – 3.

„От тях в болница са 127 души. 13 от тях са в интензивно отделение. Излекувани се водят 15, заедно с последния случай – пациент от Ловеч“, каза ген. Мутафчийски.

„Последните заразени не са интубирани. Те са контактни лица, които са потърсили медицинска помощ или профилактично са се тествали в частна лаборатория“, каза началникът на оперативния щаб.

Ген. Мутафчийски каза, че карантината в Банско е в сила до 31 март, а след това мерките, които важат в цялата страна, ще бъдат прилагани със същата сила и в града.

Той бе помолен да потвърди информацията, че от днес започват пробите с бързи тестове на първата група от 1000 души. Изследването ще се проведе в МВР болница.

"Въпрос на организация е. Задачата не е лесна от логистична гледна точка, но всичко е готово", каза ген. Мутафчийски.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024