По повод Световния ден на Земята (22 април), в хипермаркетите на Kaufland България в цялата страна ще бъдат раздавани семена за медоносни растения. Те са особено полезни за пчелите, като няколко подобни растения на балкона ви, биха създали безценни убежища за опрашващите насекоми.

Всички желаещи могат да вземет безплатно семена между 15:30 до 19:30 часа от хипермаркетите на веригата или до изчерпване на количествата.

Ангажиментите на Kaufland към природата в частта за цвеятата и растенията са публикувани в документа на компанията, наречен „Доклад за прозрачност Цветя&Растения“. Документът информира за изискванията на компанията по цялата верига на доставки и за усилията й за намаляване и избягване на пестицидите. Докладът обобщава усилията на веригата, които са в няколко направления и обхващат етапите много преди поръчката и доставката на цветята и растенията до хипермаркетите.

В допълнение към международно признати сертификати като Global G.A.P.* Fairtrade** Kaufland разчита на вътрешни стандарти, които често надхвърлят законовите разпоредби. Те ограничават дори разрешени препарати в отглеждането на цветя и растения. Целта е да бъде поддържано възможно най-ниско ниво на използване на пестициди. През 2013 г. заедно със своите доставчици компанията въвежда тези стандарти в  Изключващ списък с пестициди, нежелани за употреба при отглеждане на цветя и растения“.

За да се гарантират безопасни и висококачествени продукти, се извършват редовни одити по веригата за доставки от независими инспектори на място и при нужда се инициират подходящи мерки. Управлението на пестицидите се гарантира чрез регулярни изследвания от независими лаборатории.

За да е възможно устойчивото намаляване на пестицидите и опазването на социалните стандарти, веригата има дългосрочно партньорство със земеделските производители и доставчици. От 2011 г. насам всички доставчици и подизпълнители подписват „Кодекс на поведение за бизнес партньори на Kaufland“, който изисква спазване на социалните стандарти и справедливите условия на труд по цялата верига на доставки.

Освен това Kaufland поддържа изследователски проекти, насърчава иновации и инвестира в образователни програми. Като част от усилията в подкрепа на биоразнообразието през изминалия уикенд служители на компанията засадиха в Пловдив медоносна горичка от 150 липи.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Френска шампионка по джудо стана жертва на домашно насилие - но съдът пусна партньора й на свобода

Вълна от недоволство във Франция след скандала с Марго Пино и Ален Шмит

Асен Василев обвърза членството в еврозоната със съдебната реформа

"С текущата съдебна система влизането в еврозоната ще бъде сравнително сложно"

ПП номинира Бойко Рашков за вътрешен министър, но позицията му е под въпрос

Партиите обсъжда още едно ново министерство - на индустрията

47 НС може да въведе изискване за Covid-сертификати

Никола Минчев: Трябва да е ясно, че каквото правило е въведено, трябва да се отнася за всички

2289 нови случая на Covid-19, почти 20 000 дози ваксини

Вече над 123 000 души са си поставили бустерна доза от ваксината срещу Covid-19

Кирил Петков сравни "битката за прозрачност" на Бербатов с тази на ПП

Не е ясно дали го е канил за спортен министър

Цвета Караянчева остана извън 47 НС, но е готова да помага на Никола Минчев

"Aкo имa нуждa, бих пoмoгнaлa нa нoвия прeдceдaтeл, зaщoтo e мнoгo труднo, кoгaтo нямaш и пaрлaмeнтaрeн oпит"

"Булевард България" и LG препоръчват: Най-добрите коледни филми на 2021

Тази година има много интересни истории с участието на Нина Добрев, Нийл Патрик Харис и други