По повод Световния ден на Земята (22 април), в хипермаркетите на Kaufland България в цялата страна ще бъдат раздавани семена за медоносни растения. Те са особено полезни за пчелите, като няколко подобни растения на балкона ви, биха създали безценни убежища за опрашващите насекоми.

Всички желаещи могат да вземет безплатно семена между 15:30 до 19:30 часа от хипермаркетите на веригата или до изчерпване на количествата.

Ангажиментите на Kaufland към природата в частта за цвеятата и растенията са публикувани в документа на компанията, наречен „Доклад за прозрачност Цветя&Растения“. Документът информира за изискванията на компанията по цялата верига на доставки и за усилията й за намаляване и избягване на пестицидите. Докладът обобщава усилията на веригата, които са в няколко направления и обхващат етапите много преди поръчката и доставката на цветята и растенията до хипермаркетите.

В допълнение към международно признати сертификати като Global G.A.P.* Fairtrade** Kaufland разчита на вътрешни стандарти, които често надхвърлят законовите разпоредби. Те ограничават дори разрешени препарати в отглеждането на цветя и растения. Целта е да бъде поддържано възможно най-ниско ниво на използване на пестициди. През 2013 г. заедно със своите доставчици компанията въвежда тези стандарти в Изключващ списък с пестициди, нежелани за употреба при отглеждане на цветя и растения“.

За да се гарантират безопасни и висококачествени продукти, се извършват редовни одити по веригата за доставки от независими инспектори на място и при нужда се инициират подходящи мерки. Управлението на пестицидите се гарантира чрез регулярни изследвания от независими лаборатории.

За да е възможно устойчивото намаляване на пестицидите и опазването на социалните стандарти, веригата има дългосрочно партньорство със земеделските производители и доставчици. От 2011 г. насам всички доставчици и подизпълнители подписват „Кодекс на поведение за бизнес партньори на Kaufland“, който изисква спазване на социалните стандарти и справедливите условия на труд по цялата верига на доставки.

Освен това Kaufland поддържа изследователски проекти, насърчава иновации и инвестира в образователни програми. Като част от усилията в подкрепа на биоразнообразието през изминалия уикенд служители на компанията засадиха в Пловдив медоносна горичка от 150 липи.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Салман Рушди беше нападнат с нож по време на лекция

Нападателят на автора на "Сатанински строфи" е задържан

Българите в чужбина ще гласуват в 733 секции на 2 октомври

На последните избори бяха отчетени 225 785 гласа от чужбина

Бизнесът обвини "Булгаргаз", че купува газ с надценки за септември

Според служебния министър - сделката е станала на "доста добра цена"

Кадри от времето на ГЕРБ се озоваха на ключови позиции в служебния кабинет

Съветници, зам.-министри и нов шеф на тол системата имат стари връзки в ГЕРБ

Disney изпревари Netflix по брой абонати и стана номер едно в стрийминга

Само 16 месеца след пускането ѝ на световния пазар, Disney+ достигна до над 100 милиона абонати - постижение, което отне на Netflix цяло десетилетие.

"Авакс": Интерконекторът ще е готов не по-късно от първата седмица на септември

Строителите твърдят, че са на финала на предаването на обекта

Българското кино пак остана без пари заради скандали и "борба на кланове"

Втори пореден конкурс за финансиране на игрални филми е блокиран в съда

TikTok уж забрани руското съдържание, но то още е достъпно - и в Русия, и у нас

Европейско изследване откри руски акауни, които заобикалят ограниченията

МРРБ "отчете" недовършени обекти по газовата връзка с галерия от площадките

Малко по-рано компанията ICGB съобщи, че всички основни строителни дейности са приключени