Даия Сето е истинска суперзвезда в родината си Япония. Няма как да бъде по друг начин, когато говорим за четирикратен световен шампион в един от най-елитните спортове като плуването, първият изобщо азиатец с титла на планетата в съчетаното плуване.

Нищо от това обаче няма значение за японците, когато става дума за погазване на семейните ценности. И Сето го научи по болезнен начин, след като публично стана ясно, че е имал извънбрачна връзка.

Затова информира местно списание, а разкритието доведе до лавина от негативни последствия за плувеца. Моментално спонсорите му обърнаха гръб, като от All Nippon Airways Co. обявиха, че "този проблем не кореспондира с имиджа, който нашата компания се надява да представи".

В същото време от Японската федерация по плуване отстраниха Сето от състезания до края на годината, тъй като той „не е успял да поддържа стандартите на федерацията за спортсменско поведение“.

Още миналия месец Сето се оттегли и от позицията си като капитан на японския отбор, след като призна за извънбрачната афера.

"Мисля, че извинението ми е да продължа да плувам. Да възстановя доверието на моето семейство, което бе дълбоко наранено от безотговорното ми поведение", сподели действащият световен шампион на 200 и 400 метра съчетано плуване.

"Бих искал да подходя сериозно към плуването с убеждението да стартирам наново, за да може моето семейство и всички останали да гледат на мен отново като на плувец".

Наказанието означава, че Сето няма да може да се състезава на международни и местни състезания до края на 2020-а. Добрата новина за него е, че участието му на Олимпийските игри в Токио през следващото лято не е застрашено поне засега.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Без да са го прочели, депутати от комисията "Митници" пратиха доклада си в прокуратурата

Но какво пише в документа така и не стана ясно

17:17 - 25.04.2024
Важно днес

Присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване е отменена от съда в Ню Йорк

72-годишният холивудски магнат все пак ще остане в затвора

17:15 - 25.04.2024
Важно днес

"Има риск нашата Европа да умре". Речта на Макрон за рисковете пред ЕС, ако няма реформи

Френският президент призова ЕС да се обедини срещу предизвикателствата

15:08 - 25.04.2024
Важно днес

Общинските съветници на БСП в София не послушаха Нинова и отказаха да сменят лидера си

Иван Таков ще продължи да е председател на групата на БСП в СОС

14:12 - 25.04.2024