Даия Сето е истинска суперзвезда в родината си Япония. Няма как да бъде по друг начин, когато говорим за четирикратен световен шампион в един от най-елитните спортове като плуването, първият изобщо азиатец с титла на планетата в съчетаното плуване.

Нищо от това обаче няма значение за японците, когато става дума за погазване на семейните ценности. И Сето го научи по болезнен начин, след като публично стана ясно, че е имал извънбрачна връзка.

Затова информира местно списание, а разкритието доведе до лавина от негативни последствия за плувеца. Моментално спонсорите му обърнаха гръб, като от All Nippon Airways Co. обявиха, че "този проблем не кореспондира с имиджа, който нашата компания се надява да представи".

В същото време от Японската федерация по плуване отстраниха Сето от състезания до края на годината, тъй като той „не е успял да поддържа стандартите на федерацията за спортсменско поведение“.

Още миналия месец Сето се оттегли и от позицията си като капитан на японския отбор, след като призна за извънбрачната афера.

"Мисля, че извинението ми е да продължа да плувам. Да възстановя доверието на моето семейство, което бе дълбоко наранено от безотговорното ми поведение", сподели действащият световен шампион на 200 и 400 метра съчетано плуване.

"Бих искал да подходя сериозно към плуването с убеждението да стартирам наново, за да може моето семейство и всички останали да гледат на мен отново като на плувец".

Наказанието означава, че Сето няма да може да се състезава на международни и местни състезания до края на 2020-а. Добрата новина за него е, че участието му на Олимпийските игри в Токио през следващото лято не е застрашено поне засега.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Борисов "помирил държавата със сглобката", за да не стане като в Словакия

Симеон Дянков се оказа изненадващ гост на предизборна кампания на ГЕРБ

18:53 - 17.05.2024
Технологии

А1 спечели четири отличия във вечерта на наградите 

Кампанията "Интернет за всички" за безопасна интернет среда за децата също получи приз

17:37 - 17.05.2024
Живот

На тъмно: Сърбия подари знакова сграда на зетя на Тръмп, за да построи хотел

Властите твърдят, че не са продавали, а са отдали терена под наем за 99 години

16:44 - 17.05.2024
Важно днес

Румен Радев: Не виждам основание за промени в ръководството на НСО

Президентът очаква извънредното заседание на НС да се превърне в "предизборна трибуна"

15:27 - 17.05.2024