Валентин Златев е на разпит в прокуратурата

Председателят на контролния съвет на "Лукойл България" Валентин Златев се яви в Специализираната прокуратура, където предстои да бъде разпитан.

Златев отказа да коментира подробности по случая пред журналисти, като обяви, че няма представа кое е конкретното дело, по което се очаква да даде показания.

"Нямам представа – „явете се да бъдете разпитан като свидетел“. Нека да влезна вътре и ще ви отговоря. Закъснявам. Това, което знам, че няма нищо заради, което да се притеснявам", каза бизнесменът пред репортерите.

Новината за интереса на прокуратурата към бившия изпълнителен директор на "Лукойл България" беше обявена преди дни от самото енергийно дружество. Самият Валентин Златев публикува позиция до медиите, в която се разграничава от "опитите на известни и неизвестни политици да бъда причислен към т. нар. „олигархия на прехода“.

В последните седмици името му беше споменавано неколкократно от председателя на НФСБ Валери Симеонов като пример за "следващия в битката срещу олигарсите".

Депутати от ГЕРБ също го споменаха като част от мотивите за нуждата от анкетна комисия, която да разследва финансовите схеми от прехода - вкл. "който създаде Валентин Златев, Баневи, Бобокови, Костов и всички кредитни милионери, подплатени от кадрите на Държавна сигурност".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024