Снимка: © ПФК "Левски"

Ветерани от ФК "Левски" призоваха Васил Божков и Георги Попов да върнат акциите обратно на клуба. 

Апелът е подписан от Наско Сираков, Боби Михайлов, Даниел Боримиров, Георги Иванов-Гонзо, както и от още няколко легендарни играчи на синия отбор като Добромир Жечев-Бобата, Стефан Аладжов, Кирил Ивков, Воин Войнов-Войната, Емил Спасов, Ангел Станков-бате Геле и др. 

Бившите футболисти се обръщат към Божков и Попов като последните официални собственици на мажоритарния пакет акции на професионалния футболен клуб (джиросването им на Бойко Борисов така и не беше отразено в книгата на акционерите).

 "Някои от нас сме с посребрени коси и тела, вече не съвсем здрави, но момчешките ни сърца Ви призовават да върнете голямата ни любов – „Левски“. Ние също сме антики като вашите любими, скъпоценни предмети от колекцията Ви и носим историята в нас, но за разлика от тях ние имаме чувства и емоции. Те ни държат живи и ни дават сили да вярваме в доброто, а то е само едно: Да върнете акциите на любимия ни „син“ отбор в нашите сигурни ръце. Това е гарант за вечното съществуване на славния „Левски“, се казва в отвореното писмо на ветераните. 

Те посочват, че честната игра и високият морал винаги са били водещи за действията на играчите на терена. 

В послеписа си авторите на апела призовават "ценители като вас на красотата и изкуството" да не унищожават реликва като "Левски", като посочват, че това би било пагубно за "най-голямото спортно богатство на България". 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети