"Вършиш добра работа. Светът се нуждае от теб": Алиша Кийс посвети химн на хората на първа линия Снимка: © Getty Images

„Вършиш добра работа. Не се разочаровай. Сега светът се нуждае от теб. Знай, че си от значение“.

Преди няколко месеца Алиша Кийс пише този текст и твори музика към него, за да се обърне чрез песен към важните хора в живота си и да им благодари. Първоначално откровеното послание на 39-годишната певица трябва да бъде насочено към нейната майка, с което американката да ѝ покаже колко ѝ е признателна.

Днес обаче, във времена на световна криза заради пандемията от Covid-19, носителката на 15 награди „Грами“ осъзнава, че сингълът „Добра работа“ има много по-всеобхватен смисъл. Че не е насочен само към най-близките ѝ хора, а към героите на нашето време.

Текстът пасва перфектно, за да се опише настоящата ситуация и Кийс решава да превърне песента в химн за хората на първа линия в борба срещу коронавируса.

„Не мога да повярвам, че написах тази песен преди няколко месеца – толкова е актуална сега. Написах я за всички хора, които работят толкова усърдно и никога не чуват думите „Добра работа“, сподели американката в профила си в Instagram.

Нейният нов албум ALICIA трябваше по план да излезе на 20 март, но 39-годишната певица отложи дебюта му заради пандемията. Към момента тя пусна парчетата „Underdog“, „Show me love“ и „Time Machine“, които са част от албума, а на 22 април качи в YouTube аудио към песента „Good Job“. На основната снимка към нея Кийс е заела поза, в която сякаш се моли.

„Без значение дали сте на първа линия в болниците, обучавате хора като учители, доставяте писма, пратки или храна, или се изправяте пред други лични трудности заради Covid-19, аз ви съчувствам. Ние ви виждаме, вие сте обичани, а вашата работа – дълбоко оценена“, каза изпълнителката на „Fallin’“ и „If I Ain’t Got You“.

Алиша Кийс си партнира със CNN, за да предостави песента за новата кампания на американската медия – CNN Heroes. Нейната цел е да се отдаде чест на обикновените хора, които по време на кризата с Covid-19 се превърнаха в герои.

„Ти си двигателят, който движи всичко. Винаги си под прикритие, мой герой. Виждам твоята светлина в тъмното. Усмивка по лицето ми, когато всички знаем, че е трудно. Няма начин някога да ти се отплатя. Благословено да е сърцето ти, знай, че те обичам затова“, пее Алиша Кийс в новия сингъл „Good Job“.

Американската изпълнителка признава, че за нея това винаги е била много лична и трогателна песен. Споделя, че всеки път, в който я пее, ѝ се иска да заплаче, защото мисли за майка си, баба си, както и за своите приятели, които едва „свързват двата края“. Оказва се обаче, че парчето се превръща в окуражаващо послание за всички родители, за всички деца, за учителите и най-вече за медицинските работници. „Good Job“ е още по-специална заради факта, че майката на Алиша е с италиански корени и предците ѝ идват от Сицилия – от страната, която в момента е една от най-засегнатите от коронавируса.

„Много пъти хората не чувстват, че вършат добра работа. Чувстват се на дъното и усещат, че може никога да няма по-слънчев ден“, каза Кийс пред CNN. „Когато превъртим лентата към настоящето, към момента, в който се намираме, изглежда така, сякаш песента е била написана именно за това, а аз не го знаех“.

От петък CNN започва своята кампания. Зрителите на телевизията ще могат да споделят снимки и видеа на хора от своите общности, които се борят срещу борбата с Covid-19 и целят да направят света едно по-добро място. Всяка седмица медията ще пуска подбрана компилация, с която да представи героите на днешния ден.

„Въпреки всичко вярвам в нас. Вярвам в начина, по който се подкрепяме един друг и се грижим един за друг. Така сме по-свързани от всякога. Това е за вас. Вие вършите добра работа“, сподели носителката на 15 награди „Грами“.

Изпълнителката се върна към първата си номинация за най-престижната индивидуална музикална награда през 2001, когато бе на път да бъде отличена за дебютния си албум „Songs in A Minor“. Тогава тя се моли: „Моля се, нека имам какво да кажа. Нека не изпускам момента, казвайки нещо, което да не достигне до никого“. Именно тази молитва става една от причините Кийс да напише автобиографичната книга „More Myself: A Journey“, която се превърна в бестселър на „Ню Йорк Таймс“, след като бе издадена на 31 март тази година.

В момента певицата прекарва времето си със своето семейство. Обсъжда непрекъснато злободневните теми със своя съпруг – продуцента Касийм Дийн, познат с прякора Swizz Beatz. Говори и с двамата им синове, както и със сина на Дийн от предишната му връзка.

„Определено сме добре, но продължаваме да мислим накъде отива светът като глобално семейство“, споделя американката. „Мисля, че имаме възможността наистина да помислим кои искаме да бъдем като индивидуалности. След това – кои искаме да бъдем като общество. Това са силни мисли и чувствам, че сега те са задължителни“.

Преди около седмица Алиша Кийс се включи в "Благодарим ви за опита, за грижата, за човечността!” - световният музикален елит отдаде чест на медиците . Тя не изпя никой от своите хитове, но отправи поредното си прочувствено послание към всички на първа линия в борбата срещу коронавируса.

„Най-брилянтните учени и лекари работят заедно, за да разучат това заболяване и да го победят. Спазвайте мерките за безопасност, за да надвием това нещо, защото ще го победим. Изпращам ви цялата си любов“, каза музикалната изпълнителка.

А няколко дни по-късно има още по-силно послание - чрез „Good Job“: „Когато чувстваш, че това е краят на пътя, не се предаваш, а продължаваш напред. Ти си двигателят, който задвижва всичко“.

„Вършиш добра работа. Не се разочаровай. Сега светът се нуждае от теб. Знай, че си от значение“.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Кирил Петков: Компроматите срещу Борисов и тези срещу Коцев идват от едно и също място

Снимките с пачките на Борисов от преди години са извадени от същите служби, които той не иска да реформира днес, коментира Петков

17:54 - 14.04.2024
Важно днес

Александър Йоловски се оказа съветник на настоящия ресорен министър

Разкритието направи самият Йоловски в телевизионно интервю за БНТ.

14:38 - 14.04.2024
Важно днес

САЩ и Великобритания ограничават търговията с руски метали

Смята се, че този ход може да навреди на Русия икономически, тъй като тя е ключов износител на метали.

11:22 - 14.04.2024
Важно днес

Критично остава състоянието на простреляното в главата дете

Простреляното в главата дете е настанено в реанимацията на болница "Пирогов" за интензивно лечение и активно наблюдение.

09:38 - 14.04.2024
Важно днес

Иран изстреля 300 дрона и ракети по Израел, 99% от тях са свалени (Обновена)

Иран започна военна операция срещу Израел

23:58 - 13.04.2024