Васко Кръпката и рокери с плакати за "меки китки" се събраха на протеста на Милена пред ВАС

Рок певицата Милена Славова събра протест от свои привърженици преди насроченото дело в административния съд по казуса с хомофобските ѝ обиди срещу "София прайд".

На протеста се събраха хора като Васко Кръпката, който се обяви в подкрепа на Славова, разграничавайки се от останалите ѝ публикации с "фейк глупости от кремълските фабрики за фалшиви новини".

Сред протестиращите имаше и мотористи от рокерски организации, които носеха плакати с надписи "Кой хвана меките китки?", "Внимание, розови тоги", "Не на LGBT фашизма" и др.

Заседанието във ВАС всъщност е по жалба на Милена срещу решение на по-ниска инстанция, с което се отменя отказа на Комисията за защита от дискриминация да я глоби за език на омразата.

Казусът датира още от 2021 г., когато Славова публикува вулгарни снимки и обиди на "извратеняци" срещу хората, които участват в LGBT-парада в София. Профилът ѝ беше спрян временно заради нарушаване на стандартите на Facebook за поведение, а правозащитна организация сезира КЗД.

Две години по-късно - финално решение по случая още няма. Междувременно Милена вече се превърна в "кауза" на всевъзможни политически крила - от близката до БСП група "РОД" до бившия главен прокурор Иван Гешев.

"Сега е моментът да подкрепим Милена. Тя има нужда от нас. Нека се опълчим на културата на отхвърляне и "правото" на малцина да я налагат по свое усмотрение", обяви той във FB-профила си ден преди делото.

За сравнение - докато беше главен прокурор, Гешев беше решил да трупа точки пред правозащитните организации, като предлагаше реформа на НК за преследване на престъпленията от омраза след нападението срещу LGBT-центъра "Рейнбоу хъб" от Боян Расате.

Днес политическото му преориентиране го изпрати на противоположната страна.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

ЦСКА отново победи "Левски"

18:29 - 27.04.2024
Важно днес

Шествия на агитките на "Левски" и ЦСКА ще затруднят движението в София

Очаква се кръстовището на Орлов мост да бъде затворено за кратко около 15:15 - 16:00 ч.

12:33 - 27.04.2024
Важно днес

Русия атакува украинската енергетика в три области

Ударени са четири топлоелектрически централи

11:06 - 27.04.2024
GEN Z дневници

Vol. 19: Кой изобщо слуша Тейлър Суифт, гълъб в парламента, сбогом "Ема Стоун"

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на Gen Z поколението в "Булевард България"?

10:22 - 27.04.2024