Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове Снимка: © Теодор Лозанов / to4kaspot

От цъфналите вишни до златистата коприна, и от сините нюанси на Голяма вълна край Канагава и до огнените порти в храма Фушими Инари - в Япония всеки образ е символ, препратка, пропита със смисъл.

Дори “Обичам те” не е просто “Обичам те”, казва Харуки Мураками. В Япония тези думи носят в себе си нюанс: “Страдам по теб”.

Знаете ли, че в Япония има само няколко цвята, които се смятат за основни и чисти. Бялото представлява истината и смирението. Черното се свързва с официалността и дистанцията. Червеното е цветът на слънцето и е свързано с власт, сила, саможертва, радост и щастие.

Детайлът е в усещането и неговото изразяване, което става все по-смело и контролиращо глобалната модна сцена.

От безупречното кимоно до яркото уличното облекло, японският дизайн претърпява своята интензивна революция, особено с възхода на интернет и социалните медии. Тя е все по-еклектична и черпи вдъхновение от неочаквани места - така както моделиерът Исей Мияке претворява елементи от оригами във висшата мода. Из улиците на Токио и Киото може да видите смесицата от старо и ново, сливане на Изтока и Запада, стилове като аниме, манга и косплей.

„Япония е най-опияняващото място на света за мен", казва режисьорът Роман Копола. "Японската култура е очарователна: храната, облеклото, обноските и традициите. Изживяване, което трогва”.

Именно подобно изживяване на вашия стил и характер ще бъде предложено и в София, от японския бранд ASICS.

ASICS Tokyo VIBE

Събитието под мотото Tokyo Vibe: Colour your style with ASICS ще ви даде поле за лична изява, особено ако сте наясно с японската мода и детайлите, които дават отличителния ѝ облик.

Погледнете към преобразяването на емблематичните бели маратонки ASICS Japan, които ще бъдат изрисувани специално за вас от илюстратора Теодор Лозанов - създател на популярната градска Алиса и култовата дизайнерка Точка Спот.

Всеки клиент, който закупи маратонки в магазина на ASICS в Сердика Център на 27 април (събота), ще получи много пролетни изненади:

  • 30% отстъпка от цената на маратонките;
  • безплатното им изрисуване с някой от 14-те предоставените модели, които илюстраторите са подготвили
  • подарък - чисти активни молекули прополис от френския дермокозметичен бранд ETAT PUR.

Сред моделите, рисувани от Теодор Лозанов впечатление правят анимираната, розова змия - символ на трансформацията и благоденствието. Тя се смята за носител на късмет, особено в сферите на бизнеса.

Сред персонажите, които могат да бъдат част от вашата заявка за стилизиране на обувките ASICS, са легендарният дракон, вестител на разума и успеха, свещеният тигър, очарователната японска птица Mejiro и супергероят и повелител на бойни изкуства Tengu.

За оптимистите, които винаги са в пролетно настроение, Теодор Лозанов е подготвил и модел “Sakura”, който напомня за събуждането на ароматния черешов цвят и емоциите в топлите дни.

ASICS Japan SPRING

Селекцията на Точка Спот залага на … точките, разбира се! Те са в основните за Япония цветове - синьо и черно. Някои от дизайнерските модели на емблематичните ASICS ще бъдат нашарени с весели портокалови сърца, ягоди и облаци, а други са украсени с анимирани сини цветя.

Който от моделите на ASICS да изберете, не забравяйте да комбинирате смело с плисирани поли, широки панталони с висока талия и паднали тиранти - някои от трендовете на Токио в момента.

Следете Tokyo Vibe: Colour Your Spring в социалните мрежи и не забравяйте да се похвалите с любимия си модел!


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Политика

Година по-късно - какво (не) се промени след масовите протести в Сърбия

Опозицията поведе битка срещу управляващите, но се разпадна само няколко месеца по-късно

14:39 - 03.05.2024
Живот

Супер лесни мини козуначени венци с бакпулвер

Приготвят се бързо и лесно, само с бакпулвер, а вкусът им е все толкова неустоим

11:53 - 03.05.2024
Важно днес

България се придвижи до топ 60 на класацията за свобода на медиите

Със сериозни критики към редакционната независимост

09:43 - 03.05.2024