Важна крачка към завръщането на Висшата лига: подновяват контактните тренировки Снимка: © getty images

Днес официално бе взето решение да се подновят контактните тренировки за отборите от Висшата лига. Това е определяно като най-важната крачка към завръщането на първенството и след нейоното предприемане се очаква скоро да бъде обявена датата, на която отново да започнат мачовете.

Досега футболистите имаха право да провеждат занимания в по няколко групи, но без единоборства и контакт помежду си.

Още през уикенда от правителството дадоха "зелена светлина" за подновяването на пълноценните тренировки, но решението трябваше да бъде потвърдено след вот от представители на всички клубове. Днес това се случи при пълно единодушие.

Връщането на контактните тренировки е вторият етап от проекта "Рестарт", по който се работи за завръщането на футбола във Великобритания.

"Отборите вече имат право да тренират като група и да влизат в единоборства, като избягват всеки ненужен близък контакт," казва се в изявлението на Висшата лига.

"Приоритът ни е здравето на всички участници. В сила са стриктни медицински протоколи, които да осигурят безопасността на тренировъчните игрища, а футболистите и хората от екипите на клубовете ще продължават да бъдат тествани за Covid-19 по два пъти на седмица."

Германската Бундеслига вече тече, докато на испанското първенство е позволено да поднови двубоите си след 8 юни. При Висшата лига все още няма точна дата, като в съобщението се казва, че то ще се завърне, "когато условията го позволят".

Всички положителни проби на коронавирус във Великобритания досега са 265 227, но пикът бе преминат отдавна и се наблюдава спад в броя на новите дневни случаи.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Опозиционната ВМРО-ДПМНЕ поведе на първия тур на президентските избори в Северна Македония

Първите резултатите сочат около 100 хил. гласа разлика между първите двама

22:24 - 24.04.2024
Важно днес

Ивет Лалова стана майка на момче

Със съпруга и Симоне са избрали името Тиаго за първото си дете

21:58 - 24.04.2024
Технологии

OPPO влиза официално на българския пазар

Продуктите на OPPO ще се предлагат официално в А1 и Технополис

21:09 - 24.04.2024