Важна победа за българските волейболисти - биха отбора на Австрия с 3:1

България започна с важна победа квалификационния турнир за класиране на Европейско първенство по волейбол с победа над отбора на Австрия с 3:1.

В следващите пет дни българският национален отбор ще опита да намери място на Евроволей 2021, който ще се проведе по-късно през годината. Между 13 и 17 януари „лъвовете“ трябва да изиграят общо четири мача – по два с Израел и Австрия като само първият от трите отбора ще си осигури място на шампионата на Стария континент.

България влиза в квалификациите като абсолютен фаворит и всичко друго освен първото място би било прието като провал за селекцията, водена от италианския треньор Силвано Пранди.

Като част от подготовката за важните мачове националният отбор изигра четири контроли със Северна Македония – две преди Нова година като гост и две през 2021г. в София. И четирите мача бяха спечелени.

По принцип мачовете от квалификациите трябваше да се играят в по-дълъг период от време с домакинства и гостувания, но пандемията от Covid-19 промени това и бе взето решение отборите да бъдат събрани на едно място, където в рамките на седмица да определят кой да играе на Европейското първенство.

Въпросното място е град Хадера, където в първия мач от групата Австрия победи домакините с 3-0 гейма и доказа позицията си на главен конкурент на българския отбор.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Бизнес

Калкулаторът, с който бизнесът може да измери колко е „зелен"

Повече за зеления калкулатор научаваме от Константин Киров

08:20 - 23.04.2024
Важно днес

Унгария отново се готви да блокира помощ на ЕС за Украйна за 2 млрд. евро

Будапеща отново зае страната на Русия по въпроси, свързани с войната в Украйна

07:55 - 23.04.2024
Важно днес

Депутатите изслушват Бойко Рашков и Петър Тодоров за скандала в "Митници"

Комисията продължава със своето разследване по скандала около Агенция "Митници"

07:36 - 23.04.2024
Важно днес

Журналистът на bird Димитър Стоянов е бил задържан

Държавен служител се е оплакал, че е заплашван

00:12 - 23.04.2024