"Възраждане" нахлу и се опита да кадрува в "Майчин дом" Снимка: © Майчин дом

Представители на партия "Възраждане" са нахлули в столичната болница "Майчин дом", за да търсят обяснения за промени в ръководството на лечебното заведение.

От там съобщават, че рано в петък сутринта хора от партията на Костадин Костадинов са влезли в болницата, като дори са затруднили "нормалното предоставяне на медицински грижи". Те са се намесили в решението на "конкретен трудово-правен въпрос".

Става въпрос за освобождаването на д-р Елина Георгиева-Иванова като временно изпълняващ длъжността на началник на Клиниката по анестезиология и интензивно лечение. На нейно място временно беше назначен доц. Емил Кържин, който ще ръководи клиниката до провеждането на нов конкурс.

Според ръководството на "Майчин дом" темата се използва за политически цели.

"Подобни партийни кампании са против интересите на лекарите, акушерите, всички служители, и разбира се, срещу интересите на нашите пациенти. Клиниката по анестезиология и интензивно лечение продължава работа, спазвайки най-високите медицински стандарти", се казва в тяхна позиция.

От лечебното заведение уточняват, че към д-р Георгиева-Иванова са отправени четири други предложение за работа в клиниката, които тя не е приела. По-рано в защита на отстранената началничка се проведоха протести, организирани от синдикат "Защита". Демонстрантите поискаха оставката на директора на болницата д-р Иван Костов.

"Съветът на директорите и ръководителите на всички клиники и звена на „Майчин дом“ единодушно се противопоставят на тези опити за атака и политизиране на случая. Призоваваме за прекратяване на злонамерената кампания срещу най-голямата акушеро-гинекологична болница на България в името на живота и здравето на хилядите жени и момичета, наши пациенти", пише още в позицията на "Майчин дом"

Миналата седмица казусът беше обсъден и в здравната комисия в парламента. Там служебният министър на здравеопазването Асен Меджидиев съобщи, че в болницата тече одит, но Агенцията за държавна финансова инспекция не е констатирала нарушения. Очаква се министърът да представи резултатите от проверките на следващото заседание на комисията.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Служебният кабинет смени Вяра Тодева и още пет областни управители

Част от новите са от банката кадри на ГЕРБ

18:08 - 26.04.2024
Важно днес

Мащабни промени в движението в центъра на София предложиха от ПП-ДБ и "Спаси София"

Планира се ул. „Фритьоф Нансен“ да стане двупосочна

14:32 - 26.04.2024