Снимка: © bTV

Първото заседание на работната група, съставена под егидата на Кирил Петков след протеста на "Възраждане" срещу "зеления сертификат" от 14 януари, беше провалено. Причината - опит за директно излъчване на дискусията между поддръжниците и опонентите на Covid-сертификата в YouTube и Facebook, направен от представителите на партията на Костадин Костадинов.

Заседанието приключи по-малко от 30 минути, след като започна днес в 11 ч. В началото проф. Радка Аргирова, която е съветник на премиера Кирил Петков по проблемите с пандемията, съобщи на участниците от страна на "Възраждане", че подобно излъчване не е било договорено предварително и по тази причина трябва да бъде прекратено, съобщи "Дневник".

Според Аргирова за пълно протоколиране на срещата са били предвидени двама служители, което гарантира пълнота и обективност при документирането й. От партията на Костадин Костадинов възразиха, че излъчване на заседанието на живо би било в полза на "прозрачността" при воденето на разговорите.

Проф. Георги Момеков от групата представители на правителството заяви, че не желае да бъде сниман. Последваха го и други негови колеги и така влязоха в спор с представителите на "Възраждане". Те, от своя страна, цитираха Закона за авторското право, според който участниците в заседанието били публични личности на публично място и по тази причина нямало как да предявят претенции, че не искат да бъдат снимани.

Работната група беше съставена след протеста на „Възраждане“ срещу „зеления сертификат“, с който опитаха да нахлуят в сградата на Народното събрание. Премиерът Кирил Петков се срещна с представители на партията и реши да ги включи във временната комисия, която да изготви доклад за сертификата в рамките на 2 седмици.

В нея, освен експерти, разчитащи на научни медицински факти, са и още хора като доц. Атанас Мангъров, както и Цончо Ганев, адв. Петър Петров и Деян Николов от „Възраждане“.


Мангъров влиза в работна група от поддръжници и опоненти на мерките под егидата на Кирил Петков


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Мадоната с противотанковата ракета "Света Джавелин" смущава църквата, но помага на Украйна

Кампанията за дарения с образа от стенописа вече е събрала над 2 млн. долара

Путин изнудва Шолц и Макрон да свалят санкциите

Путин постави ултиматум за сваляне на санкциите, за да пусне износа на украинско зърно

Първите 200 бежанци от Украйна ще бъдат транспортирани в нови бази

Властта ще наказва ведомствата си, които отказват да отворят врати за бежанците

Украйна получи противокорабни ракети "Харпун" и самоходни гаубици M109

Дания и Великобритания са съдействали за новата пратка

Янев и Костадинов тръгнаха в атака срещу въвеждането на еврото

Синхрон между "Възраждане" и "БГ възход" ден след одобряването на националния план от Министерски съвет

Александър Дунчев уличи ИТН в "игра в полза на старата власт" и поиска вето от Радев върху закона за околната среда

2-годишното отлагане на по-силния контрол върху големи строежи е "спуснато под натиск"