"Възраждане" се обявиха за жертви на хакерска атака, "Суперхостинг" ги опроверга набързо Снимка: © Facebook

Хакерска атака е била извършена срещу сайта на "Възраждане" - това твърдят от партията в своя публикация във Facebook. Информацията обаче се оказва подвеждаща, след като от хостинг компанията на домейна опровергаха това и обясниха, че всъщност става дума за стандарта атака за отказ от услуга (DDoS) към сървър, на който се намира сайт .

"Суперхостинг" - компанията за уеб хостинг, написа в социалните мрежи, че сайтът на партията не е хакнат. Екипът по сигурността се е свързал с представители на "Възраждане", за да ги уведоми за атаката и да ги посъветва да приложат допълнителна DDoS защита.

"Политиката ни е да уведомяваме клиентите ни, че сме ги защитили, и да дадем насоки, ако е нужно те да предприемат конкретни действия, както се е случило и днес. Това е практика, а не изключение", пишат от компанията.

Въпреки това от партията решават да представят ситуацията по друг начин, като заявяват, че това е мощна хакерска атака в невиждани досега "огромни размери и поразяващ ефект", насочена срещу "Възраждане" и други български фирми. Те твърдят също, че знаят кои са поръчителите на тази хакерска атака, макар хостинг компанията да твърди, че такава няма.

"Суперхостинг" не отричат за извършването на разпространена атака за отказ на услуга (Distributed Denial of Service). Това е много често срещана атака, която се реализира в интернет и е насочена към услуги, предоставяни във виртуалното пространство, като уебсайтове, имейли, банкиране, игри и други. Става дума за едновременното подаване на заявки към един сайт, с цел неговото сваляне. Всекидневно се случват множество такива атаки към най-различни домейни.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Спорт

За талисманите, футбола и сбъдването на 11 детски мечти

След по-малко от два месеца целият свят отново ще бъде завладян от магията на футболa. На 14 юни започва Европейското първенство, което тази година ще се проведе в Германия, а това гарантирана, че лятото отново ще бъде изпълнено с всякакви горещи емоции и

10:34 - 17.04.2024
Важно днес

Транспортна стачка в Гърция спря железопътните и морски превози

Протестиращите настояват за по-високи заплати, за да се справят с нарастващите разходи за живот.

10:24 - 17.04.2024
Спорт

Виктория, която мразеше бягането, но се оказа много добра в него

Физическа почивка чрез работа, психическа почивка чрез спорт

08:16 - 17.04.2024
Важно днес

Полицията в Брюксел прекрати събрание на крайнодесни националисти с участието на Орбан

Полицаите са действали по заповед, издадена от кмета на район на белгийската столица от съображения за обществена сигурност.

07:56 - 17.04.2024
Важно днес

Живко Коцев е призован на разпит днес

Все още не ясно дали ще му бъде повдигнато обвинение или само ще даде показания.

07:42 - 17.04.2024
Важно днес

Владислав Панев напуска "Зелено движение", на изборите ще застане зад ПП-ДБ

Панев отхъврли критиките, че зелените политики не са били достатъчно застъпени

19:22 - 16.04.2024