Снимка: © Getty Images

Първото публично действие на Илън Мъск, вече като инвеститор в Twitter, беше да направи анкета с "Да" и "Не" по въпроса искат ли потребителите на социалната мрежа бутон "Редактирай". 

Вчера стана ясно, че Илон Мъск е купил 9.2% от акциите на Twitter, което го прави най-големият инвеститор в компанията. Това му е струвало 2,89 милиарда долара, по информация на BBC. Основателят на платформата Джак Дорси притежава 2.25%, или четири пъти по-малко от собствеността на Мъск.

Питането на Мъск уцелва право в сърцето редовните потребители на Twitter, тъй като липсата на опция за редакция на туитовете е голямо неудобство за тях. Смешното е, че за да демонстрира очевидната необходимост от "Edit" на постовете, самият Мъск допуска правописна грешка - като разменя буквите на отговора "Yes". За 18 часа почти 2 милиона души са участвали в импровизираната анкета на най-новия инвеститор на социалната мрежа. 

"Затова ли инвестирахте 3 млрд. долара, за да можете да си редактирате туитовете?", пита потребител. 

В момента, при грешки, потребителите обикновено пускат отговор на своя първи туит, което е много неудобно и най-вече не премахва грешката в първия. Другият вариант е грешките да се трият и да се публикува отново, но тогава се губят реакциите на хората, които са взимодействали с публикацията. 

Една от най-запомнящите се правописни грешки в социалната мрежа е на бившия президент на САЩ Доналд Тръмп, който беше известен с това, че управляваше държавата през Twitter. 

Негова заслуга е думата Covfefe - печатна грешка, която за часове се превърна в "нова дума". Covfefe в туита на президента трябваше да се чете като coverage - от  "медийно отразяване".

Часове след като думата вече беше станала повод за много шеги в социалните медии, Тръмп написа: "Кой може да познае истинското значение на covfefe?" и изтри туита, без някой да разбере защо изречението свършва по средата, защо е изчакал шест часа, преди да го премахне и кое е налагало да се пускат туитове през нощта.

Впоследствие взаимоотношенията между Twitter и Тръмп не се развиха толкова добре и бившият президент вече няма достъп до мрежата. Много от феновете на Тръмп се надяват с новия инвеститор рестрикциите спрямо бившия президент да бъдат вдигнати. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

45 минути в главата на Рамзан Кадиров: "Събарянето на съветски паметници е сатанизъм"

"Страхувам само от санкциите на Всевишния и от санкциите на Путин"

ГЕРБ, ДПС и "Възраждане" искат оставка от ПП заради отнета дума на Десислава Атанасова

Опозицията иска отстраняване на зам.-председателя на парламента Мирослав Иванов

Протестът на градския транспорт прекъсна трафика в София

Шествието ще продължи до 13 ч. пред Министерски съвет

ВСС отново отложи заседанието за предсрочно освобождаване на Гешев

Единодушно със 17 гласа "за" ВСС реши да изчака окончателното произнасяне на Върховния административен съд по случая "Жоси"

Силвия Аздреева: От Еверест до връх Лхотце в рамките на 27 часа

Алпинистката е втората българка, стъпила на най-високия връх в света. И първата, покорила четвъртия по височика осемхилядник

Коалицията все пак ще предложи 0% ДДС за хляба

Дянков: Намаляването на ДДС е проинфлационно и само ще увеличи търсенето и инфлацията

Димчо Дебелянов и "Аз искам да те помня все така" се падна на матурата по БЕЛ

46 661 души се явяват на днешните зрелостни изпити по български език и литература.

Още стотици бойци са евакуирани от "Азовстал", съдбата им обаче остава неясна

Украйна иска воините й да бъдат предадени на трета страна, Русия е против