Снимка: © bTV

bTV Новините празнуват своя юбилеен 20-и рожден ден. Всичко започва на 18 ноември 2000 г. в „Зала 12“ на НДК, където има една „дълга маса, 20 стола, телевизор и един касетофон“, както сподели директорът на „Новини, актуални предавания и спорт“ в медията Венелин Петков.

20 години по-късно телевизията е „източник на най-обективната ТВ журналистика“, сочи проучване на „Маркет Линкс“, проведено през октомври 2020 г. Нюзрумът на bTV е посочен като такъв от 40,2% от зрителите. Близо 40 на сто казват, че това е телевизията, на която имат най-голямо доверие.

bTV е поставена на първо място по отношение на достоверното отразяване на международни новини, ексклузивна информация и интервюта, както и обективно представяне на извънредни събития на живо. Най-много зрители определят bTV като най-независима и равноотдалечена от политическо влияние.

„Това, което правим в bTV е свободна и независима журналистика. Свободата на словото е функция на медийната собственост. Функцията на журналистиката е да предизвиква обществена промяна", каза Венелин Петков в "Тази сутрин".

"Журналистическата професия става все по-трудна и все по-конфронтационна. Но журналистите са винаги на първа линия. Не можем да работим от вкъщи. Ако нямаме репортер и оператор на терен, няма да изпълняваме мисията си“, добави той.

„Ние предоставяме информация по три начина – по телевизията, по радиото, в уебсайта. Доверието, което имаме от зрителите, се печели всеки ден, но може да се загуби за минути. Аз им благодаря за това доверие“, каза Петков.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Украйна остави своя отпечатък върху фестивала в Гластънбъри

Зеленски говори от екраните, а Пол Маккартни развя украинското знаме

Кирил Петков: Да преговаряме с ИТН би било дефиницията на "глупост"

"Със Слави Трифонов, Бойко Борисов, Делян Пеевски и Костадин Костадинов няма да преговаряме", категоричен бе той

"Демократична България" обмисля възможността да се яви на избори заедно с ПП

ДБ е твърдо за машинно гласуване на евентуалните предсрочни избори

На този ден преди 25 години светът се запозна за пръв път с Хари Потър

Четвърт век по-късно поредицата е най-продаваната за всички времена