Венсан Касел и Ева Грийн ще играят в сериал по "Тримата мускетари"

Венсан Касел и Ева Грийн ще са сред главните действащи лица на новата адаптация по "Тримата мускетари".

Продукцията ще бъде разделена на два епизода и се оценява на 60 млн. евро, като според интеврюто на Касел за "Madame Figaro" ще се излъчва по Apple TV+.

Двете части ще се снимат едновременно през лятото на 2021 г. във Франция. Режисьорът им е Мартен Бурбулон ("Eiffel"), а сценаристите са Матийо Дьолапорт и Александър дьо ла Патлиер ("Le Prenom").

Венсан Касел и Ева Грийн ще играят в сериал по "Тримата мускетари"

Ролята на младия благородник и офицер д'Артанян е поверена на 31-годишния актьор Франсоа Сивил, известен с ролите си в сериала "Call My Agent" (Dix pour cent) и филми като "Papillon" (As Above, So Below), "Frank", "Le chant du loup" и др. Именно на него е посветена първата серия от новата адаптация на "Тримата мускетари".

Ева Грийн ще влезе в ролята на Милейди - дяволски красивата, но безскрупулна и манипулативна жена, която кардинал Ришельо рекрутира за шпионирането на своите политически противници. Звездата от "Казино Роял" вече има опит в снимането на сериали с ролите си в Camelot, Penny Dreadful и The Luminaries.

54-годишният Венсан Касел щe се превъплъти в мускетаря Атос - защитникът на д'Артанян, чието минало се оказва мистериозно обвързано с живота на Милейди.

Актьорският състав включва още Вики Крипс (кралица Ана Австрийска), Пио Мармаи (Портос), Ромен Дюрис (Арамис), Луи Гарел (крал Луи XIII), Оливър Джаксън-Коен (лорд Бъкингам) и изгряващата френска звезда Лина Кудри (Констанс Бонасийо).

Все още се пази в тайна кой ще влезе в образа на Кардинал Ришельо. Според Variety е създаден един допълнителен герой - Анибал, който ще разкаже истинската история на първия чернокож мускетар в историята на Франция.

Продуцент на двусерийния филм е Димитри Расам - съпругът на Шарлот Казираги (дъщеря на принцеса Каролина от Монако). Расам стои зад филми като анимацията по "Малкия принц", игралния "Le Prenom". Последната му продукция е "Carmen" по мотиви от операта на Жорж Бизе, чийто режисьор е Бенжамен Мийпие, балетист и съпруг на Натали Портман.

Това ще бъде третата френска филмова адаптация по "Тримата мускетари" и ще излезе 100 години след първия опит за пресъздаване на романа на Александър Дюма на голям екран.

Хубавите нови френски сериали Хубавите нови френски сериали

Тина Кунаки и Венсан Касел: Всичко е наред, когато двама души го поискат Тина Кунаки и Венсан Касел: Всичко е наред, когато двама души го поискат


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

По спешност НС отваря "врата" за ръководителите на БНБ и Сметната палата да станат служебни премиери

Аварийни промени в 3 закона по предложение на ГЕРБ и ДПС

15:20 - 29.03.2024
Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024
Живот

Терапевтът ви не помага? Опитайте с кон

Конете помагат не само на нас, но и ние на тях

11:00 - 29.03.2024