Вергов за Димитрова: Не пожелавам на никой родител да види съобщения като нейните в телефона на детето си Снимка: © Мирослава Дерменджиева

Ден след като прокуратурата отказа да продължи делото по сигнала на Диана Димитрова за насилие срещу нея от страна колегата ѝ Юлиян Вергов, актьорът за пръв път проговори за случая. Той даде повече подробности за отношенията си с нея и за „единствения“, по думите му, конфликт между двамата. От позицията става ясно, че самият Вергов е обмислял да повдигне обвинения срещу нея.

„Запознах се с Диана Димитрова на снимките на сериала „Откраднат живот“. Имахме близки приятелски и професионални взаимоотношения. Единственият конфликт, който съм имал с нея, е бил чисто словесен. Tова се случи пред част от екипа на сериала“, пише Вергов в позицията си.

„Поводът беше, забелязани от мен (в телефона на дъщеря ми) текстови и гласови съобщения от Диана Димитрова, чието съдържание не пожелавам на никой родител да види и чуе в телефона на 15-годишното си дете. Повярвайте ми, не искате да знаете какво видях там.“

Въпреки това Вергов уверява: „Никога не съм удрял Диана Димитрова, нито е имало каквато и да било форма на физическо насилие от моя страна.“

Обратното, настоява актьорът, е лъжа, а думите му изглежда могат да потвърдят „тридесет души снимачен екип“.

„Тогава, единствената причина да не повдигна обвинение срещу Диана Димитрова за издевателство над непълнолетна, беше, за да защитя дъщеря си и да не ѝ причинявам всичко, което щеше да последва“, споделя Вергов.

Актьорът каза, че досега е мълчал и не е коментирал темата, защото:

  1. Умишлено никъде не бе споменато моето име, тоест нямаше конкретно обвинение към мен.
  2. Аз смятам, че когато човек е невинен, е изключително унизително да започне да се оправдава. Единственото, което се прави в такива случаи, е да се въоръжиш с търпение и да изчакаш (или направиш всичко възможно) истината да излезе наяве, което винаги се случва по един или друг начин.
  3. Както предполагам всеки родител на мое място би направил, предпочетох да спестя на детето и семейството си последиците от каквото и да било мое появяване в медиите по този повод. Независимо как се отрази това върху мен и какво ми костваше.

„Задължително е, да сме непримирими към насилието и то във всичките му форми. И трябва да се борим срещу него всеки ден. Всеки ден“, призовава още Вергов, според когото „всеки един човек може да бъде оклеветен точно по този начин. А популярните лица (поради естеството на професията им) са най-лесните мишени“.

Прокуратурата отказа да работи по сигнала за насилието срещу актрисата Диана Димитрова


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Владислав Панев напуска "Зелено движение", на изборите ще застане зад ПП-ДБ

Панев отхъврли критиките, че зелените политики не са били достатъчно застъпени

19:22 - 16.04.2024
Важно днес

ДАНС две години разследвала контрабанден канал, но се притеснявала от теч на информация

Председателят на агенцията беше изслушан в комисията "Митници"

17:25 - 16.04.2024
Европейски дневници

Роуд шоуто на "Булевард България": Кой формулира българския интерес в ЕС и как го защитава?

Епизод 1: Варна - проследете събитието на живо

17:20 - 16.04.2024
Важно днес

Калин Стоянов е завел SLAPP дело срещу журналисти от разследващия сайт BIRD

Заведеният граждански иск за клевета на стойност 65 000 лева

16:22 - 16.04.2024
Важно днес

Главчев сменя втори министър, Кирил Вътев напуска Министерството на земеделието

Преди ден Главчев смени и министъра на външните работи

16:04 - 16.04.2024