Вергов за Димитрова: Не пожелавам на никой родител да види съобщения като нейните в телефона на детето си Снимка: © Мирослава Дерменджиева

Ден след като прокуратурата отказа да продължи делото по сигнала на Диана Димитрова за насилие срещу нея от страна колегата ѝ Юлиян Вергов, актьорът за пръв път проговори за случая. Той даде повече подробности за отношенията си с нея и за „единствения“, по думите му, конфликт между двамата. От позицията става ясно, че самият Вергов е обмислял да повдигне обвинения срещу нея.

„Запознах се с Диана Димитрова на снимките на сериала „Откраднат живот“. Имахме близки приятелски и професионални взаимоотношения. Единственият конфликт, който съм имал с нея, е бил чисто словесен. Tова се случи пред част от екипа на сериала“, пише Вергов в позицията си.

„Поводът беше, забелязани от мен (в телефона на дъщеря ми) текстови и гласови съобщения от Диана Димитрова, чието съдържание не пожелавам на никой родител да види и чуе в телефона на 15-годишното си дете. Повярвайте ми, не искате да знаете какво видях там.“

Въпреки това Вергов уверява: „Никога не съм удрял Диана Димитрова, нито е имало каквато и да било форма на физическо насилие от моя страна.“

Обратното, настоява актьорът, е лъжа, а думите му изглежда могат да потвърдят „тридесет души снимачен екип“.

„Тогава, единствената причина да не повдигна обвинение срещу Диана Димитрова за издевателство над непълнолетна, беше, за да защитя дъщеря си и да не ѝ причинявам всичко, което щеше да последва“, споделя Вергов.

Актьорът каза, че досега е мълчал и не е коментирал темата, защото:

  1. Умишлено никъде не бе споменато моето име, тоест нямаше конкретно обвинение към мен.
  2. Аз смятам, че когато човек е невинен, е изключително унизително да започне да се оправдава. Единственото, което се прави в такива случаи, е да се въоръжиш с търпение и да изчакаш (или направиш всичко възможно) истината да излезе наяве, което винаги се случва по един или друг начин.
  3. Както предполагам всеки родител на мое място би направил, предпочетох да спестя на детето и семейството си последиците от каквото и да било мое появяване в медиите по този повод. Независимо как се отрази това върху мен и какво ми костваше.

„Задължително е, да сме непримирими към насилието и то във всичките му форми. И трябва да се борим срещу него всеки ден. Всеки ден“, призовава още Вергов, според когото „всеки един човек може да бъде оклеветен точно по този начин. А популярните лица (поради естеството на професията им) са най-лесните мишени“.

Прокуратурата отказа да работи по сигнала за насилието срещу актрисата Диана Димитрова


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Над 20 фермери завършиха първата АгроАкадемия на Kaufland България

Търговската верига планира да закупи български плодове и зеленчуци за над 38 млн. лв. през 2023 г.

13:40 - 31.03.2023

"Ремонтът" на Паметника на Съветската армия завърши с надпис "Демонтаж"

Червена боя отново заличи "благодарствения" надпис към СССР

13:05 - 31.03.2023

Русия иска да разменя храна в замяна на оръжия със Северна Корея

Русия ще изпрати делегация в Северна Корея, за да ѝ предложи храна в замяна на оръжия, твърди САЩ

12:06 - 31.03.2023

ActiveBeauty.bg – новото онлайн списание на dm

Нещо приятно и смислено, с бързи съвети за успех в най-сложната галактическа мисия - “Мисия жена”, е новото онлайн списание на dm - ACTIVE BEAUTY.

11:26 - 31.03.2023

Емил Боев е намерен мъртъв край Перник след 2 месеца в неизвестност

Тялото на 25-годишния Емил Боев е намерено край водем до Перник, съобщава БНТ

10:52 - 31.03.2023

12 проекта по конкретен бизнес казус предизвикват стажантите на Lidl

До 15 май всички студенти могат да кандидатстват в стажантската програма на веригата

10:23 - 31.03.2023