Прокуратурата отказа да работи по сигнала за насилието срещу актрисата Диана Димитрова Снимка: © Diana Dimitrova

Софийската районна прокуратура (СРП) е отказала да образува досъдебно производство по сигнала на актрисата Диана Димитрова, която преди 5 години е била жертва на физическа саморазправа от страна на неин колега от филмовия бизнес. Това става ясно от постановление на прокуратурата, споделено от самата Димитрова в профила ѝ във Facebook.

В края на ноември СРП се самосезира по случая и започна предварителна проверка по сигнала за преживяно насилие. Сега обаче съдебният орган отказва да започне дело за престъпление от общ характер. Мотивите за решението са, че не са събрани достатъчно доказателства.

"След внимателен анализ на материалите по проверката поотделно и в тяхната съвкупност констатирах, че в случая не са събрани достатъчно доказателства за извършено престъпление от общ характер", пише прокурор Иво Боев в постановлението си.

От документа става ясно, че сигналът на Димитрова е подаден срещу колегата ѝ Юлиан Вергов, а предполагаемото насилие се случва на снимачната площадка на сериала "Откраднат живот", в който и двамата участват.

Пред разследващите Димитрова описва, че на 14 ноември 2017 г. тя е влязла в гардеробната, в която се е намирал колегата ѝ. Искала е да говорят за техен телефонен разговор от предишната вечер, заради който Вергов останал афектиран. Той обаче не желаел и тръгнал да излиза от помещението.

По думите на Димитрова, в този момент тя е отстъпила, а Вергов я е сграбчил, блъснал я в стената и силно я избутал, при което е паднала върху близката дъска за гладене. След това той се приближил към нея и я е изритал.

Разказът на Димитрова е първият случай, в който българска актриса говори открито за упражнено върху нея насилие в работата и признава, че е премълчала инцидента в името на бъдещата си кариера. За случилото се стана ясно в края на ноември, когато актрисата сподели историята си във Facebook и качи четири снимки, показващи нанесените ѝ наранявания. Тогава тя описа подробно случилото се, но не разкри самоличността на своя насилник.

В хода на разследването са разпитани продуцента на сериала Евтим Милошев и Велина Павлова - художник по костюмите на продукцията. По време на разпита си Павлова опровергава твърденията на актрисата. Тя казва, че е била в гардеробната и е станала свидетел на случката. Нейният разказ описва друга картина: Димитрова се извинявала на Вергов. На излизане той я е избутал настрани, при което актрисата паднала в гардероба и закачалки с костюми се стоварили върху нея.

Прокурорът констатира още, че в казуса са установени травми по тялото на Диана Димитрова, но предвид отношенията между Димитрова и Вергов се отхвърля възможността те да са причинени по хулигански подбуди.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Култура

Бийонсе пусна нов кънтри албум. С какво "Cowboy Carter" впечатли и феновете, и критиците

Новият албум на Бийонсе включва кавъри на The Beatles и Доли Партън

15:55 - 29.03.2024
Важно днес

По спешност НС отваря "врата" за ръководителите на БНБ и Сметната палата да станат служебни премиери

Аварийни промени в 3 закона по предложение на ГЕРБ и ДПС

15:20 - 29.03.2024
Важно днес

Експлозия избухна в най-голямата рафинерия в Румъния

В района на рафинерията се издигат гъсти облаци черен дим

11:37 - 29.03.2024
Важно днес

Анкетна комисия за "Турски поток" поискаха ПП-ДБ

Министерството на енергетиката не може да отговори къде е картата

11:34 - 29.03.2024