Снимка: © Министерски съвет

Вицепремиерът Томислав Дончев не се усъмни в достоверността на sms-ите, които бяха разпространени от Facebook-профила на Васил Божков и уличаваха финансовия министър Владислав Горанов в редовна комуникация с хазартния бизнесмен. 

Дончев беше първият - и засега единствен - член на правителството, който реагира по съществото на казуса с изтеклите съобщения. 

"Убеден съм, че колегата Горанов съвсем скоро би коментирал автентичността на кореспонденцията. Карате ме да влизам в ролята на анализатор, която ми е неприсъща. Изнесените скрийншотове потвърждават това, което колегата Горанов беше потвърдил седмица преди това - че той се е виждал с господин Божков. И вероятно, с цел да се видят, са кореспондирали да си организират среща. Това потвърждава. Всички останали коментари, интерпретации...", каза Томислав Дончев на въпрос от журналист от БНТ за достоверността на съобщенията, пуснати от името на Божков. 

С този въпрос завърши и почти едночасовия брифинг на икономическия екип на правителството (Томислав Дончев, Емил Караниколов, Деница Сачева) в Министерски съвет. Финансовият министър Владислав Горанов не присъства на срещата с журналисти. 

Досега достоверността на sms-ите не е потвърдена, но и не е отречена от министър Горанов.

В съобщение от пресцентъра на Министерството на финансите се казва само това: 

"Във връзка със засиления медиен интерес, породен от разпространените днес внушения от страна на г-н Васил Божков, Министерството на финансите припомня, че министър Горанов на брифинг в Народното събрание миналия петък, 8 май, коментира и изрази своята позиция относно твърденията на г-н Божков (б.р.: тогава Горанов потвърди, че се е срещал с Божков).

Поради това заявяваме, че финансовият министър няма да дава други изявления по твърдения и публични изяви на въпросното лице със задължения от 700 млн. лв. към държавната хазна". 

До момента няма коментар на случилото се от страна на премиера Бойко Борисов. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети