Снимка: © bTV

Певецът Веселин Маринов е бил в една стая с починалия генерален директор на БТА Максим Минчев, когато двамата са се лекували от Covid-19. Журналистът, който загуби битката с коронавируса на 15 ноември, до последно е бил в добро настроение, шегувал се е и е бил оптимист. Това разказа изпълнителят в интервю за „120 минути“ по bTV.

„В една стая в МВР-болница бях с Максим Минчев. Той е уникален човек, толкова много се смях с него. Той имаше такова голямо настроение. Дойде на следващия ден след мен, шегуваше се със съпругата си по телефона, с медицинските сестри. Не го видях в лоша светлина. Имаше затруднено дишане. Но ден преди да си тръгна, го преместиха в интензивно отделение“, разказа Веселин Маринов.

„В четвъртък и петък вечерта говорих с него по телефона, беше в настроение. Каза, че дишането малко му е трудно. В неделя сутринта видях по новините, че си е отишъл“, сподели още той.

Максим Минчев, който от 2003 бе генерален директор на БТА, се е познавал с Маринов и преди това. „Но тези 4 дни с него допълниха невероятната ми представа за него. След кончината му близките му разказаха за живота му, за пътуванията за книгите му. Много плаках. Тъжната информация, която получавам, ме кара да плача. Разказах на най-близките си какъв човек е, какво сме си говорили. Нямаше индикация за нещо много лошо, просто беше много болен“.

Веселин Маринов, който пребори коронавируса, сподели, че много неща са се променили в живота му, станал е по-дисциплиниран и внимателен. Предупреди хората, които не вярват в съществуването на вируса, да се пазят, защото ситуацията наистина е сериозна.

„Не вземам нищо на шега от това, което преди ми се струваше маловажно. Вярвах, че ще е един грип, който просто ще мине през нашия живот. Че е в лека форма, която малко медиите пресилват. Когато стигнах до болницата, видях колко страшна е тази война“, каза Маринов.

„Вирусът при мен започна леко, спокойно, с една ниска температура. Веднага се изолирах, минах на преглед, направих тестове, взех лекарства. 7 дни нямаше нищо, почти нищо - дребни, малки температури за кратко време. На осмия ден, около 3 ч., изпитах смазваща температура със страшни болки в главата. Не слизаше от никакви лекарства. Обадих се на бърза помощ и ме закараха в МВР болница. Там изкарах 5-6 дни, възстанових се и още после 10-12 вкъщи, за да се излекувам“, каза Маринов.

„Искам да изкажа моята огромна благодарност на лекарите, медицинските сестри и санитарите по времето на тези 6 дни, какъв уникален труд полагат, изложени на опасност. Те са постоянно на този фронт. Това, че управителите на болницата минават и сутрин, и вечер на визитация, няма да го забравя. Видях цялата реалност и войната“.


Генералният директор на БТА Максим Минчев почина след боледуване с Covid


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Днес и утре изслушват кандидатите за генерален директор на БНТ

СЕМ събеседва с осемте кандидати днес и утре

Семейната снимка на Г-7: Макрон по риза, Джонсън до Шолц

Форумът започна с шеги по адрес на Путин

Украйна остави своя отпечатък върху фестивала в Гластънбъри

Зеленски говори от екраните, а Пол Маккартни развя украинското знаме

Кирил Петков: Да преговаряме с ИТН би било дефиницията на "глупост"

"Със Слави Трифонов, Бойко Борисов, Делян Пеевски и Костадин Костадинов няма да преговаряме", категоричен бе той

"Демократична България" обмисля възможността да се яви на избори заедно с ПП

ДБ е твърдо за машинно гласуване на евентуалните предсрочни избори