Висша лига: Голямото дерби "Арсенал" - "Челси" и шанс за "Ман Сити" да прекъсне слабата серия Снимка: © Getty Images

„Арсенал“ срещу „Челси“ е голямото дерби от втория кръг на Висшата лига този уикенд.

Мачът между лондонските съперници ще се проведе на „Емиратс“ от 18:30 ч. в неделя – 22 август, и ще може да се гледа на живо в каналите на Diema XTRA.

„Артилеристите“ на Микел Артета разочароваха в първия си двубой от новата кампания, като загубиха гостуването на новака „Брентфорд“ с 0:2. „Арсенал“ не разполагаше с големите си звезди Пиер-Емерик Обамеянг и Александър Лаказет. От клуба обявиха, че габонецът и французинът са дали положителни тестове за коронавирус, но Обамеянг вече има отрицателна проба и може да запише минути срещу „Челси“. Бъдещето и на двамата в клуба обаче остава неясно.

„Сините“ на Томас Тухел, които спечелиха Шампионската лига миналия сезон и Суперкупата на Европа в началото на тази кампания, започнаха с успех във Висшата лига. Те надиграха тотално „Кристъл Палас“ с 3:0. Сега те могат да разчитат на още едно силно оръжие - нападателят Ромелу Лукаку се завърна в отбора след трансфер от италианския "Интер".

Висша лига: Голямото дерби "Арсенал" - "Челси" и шанс за "Ман Сити" да прекъсне слабата серия

В историята на лигата „Арсенал“ е печелил сблъсъка с „Челси“ 65 пъти, а обратният изход е бил факт в 53 случая. Равенствата до момента са 50. Последният мач между лондонските конкуренти беше на 12 май тази година – тимът на Артета надигра „сините“ с 1:0 като гост на „Стамфорд Бридж“.

Междувременно останалите големи фаворити имат шанс за победи заради сравнително по-лесната си програма. „Манчестър Юнайтед“ започна с 5:1 срещу „Лийдс“ и отива за успех в Саутхемптън (неделя в 16:00 ч.), докато „Ливърпул“ посреща „Бърнли“ (събота в 14:30 ч.) само седмица след категоричното 3:0 над „Норич“.

„Манчестър Сити“ е в незавидно положение. Шампионите загубиха мача за своеобразната Суперкупа на Англия – „Къмюнити Шийлд“ – от „Лестър“, след което претърпяха поражение в първия кръг на Висшата лига от „Тотнъм“ с 1:0. При това – в отсъствието на голямата звезда на „шпорите“ Хари Кейн. Сега Пеп Гуардиола трябва да разреши ребуса пред противниковата врата и да надиграе „Норич“ у дома. Мачът е в събота от 17 ч.

Интересна ще е и визитата на „Тотнъм“ на „Молиню“ срещу „Уулвърхемптън“. Причината е, че настоящият мениджър на „шпорите“ Нуно Еспирито Санто водеше „вълците“ в продължение на близо пет години, преди да отиде в Лондон това лято. Под негово ръководство „Уулвс“ завършиха два пъти седми във Висшата лига и се утвърдиха като една от постоянните заплахи за големите отбори.

„Астън Вила“ ще търси успех срещу „Нюкасъл“ у дома, след като и двата отбора загубиха в първи кръг. „Кристъл Палас“ приема „Брентфорд“, „Лийдс“ е домакин на „Евертън“, а „Брайтън“ и „Уотфорд“ продължават успешните си стартове с мач помежду си на южния бряг. Последният двубой от програмата е в понеделник – „Уест Хем“ срещу „Лестър“ е с начален час 22:00.

Сезонът вече започна, а Ковачева&Колевски отново са на терена. В юбилейния 50-и епизод на подкаста слушайте за успеха на „Тотнъм“ срещу „Сити“, доброто начало на „Ливърпул“, буксуването на „Арсенал“ и трансферните неволи на Хари Кейн. И разбира се - прогнози за мачовете през уикенда:



Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Точка и Теодор Лозанов ще нарисуват следващите ви кецове ASICS в Сердика Център тази събота

На 27 април в "Сердика център" българските художници ще бъдат на ваше разположение

19:09 - 23.04.2024
Култура

"Тейлър Суифт има проблеми с контрола на качеството"

The Tortured Poets Department е историята, която всички сме чували и преди

18:22 - 23.04.2024
Важно днес

Росен Христов: Договорът с "Боташ" си заслужава, ако се използва

Бившият служебен министър отрече да е подписвал споразумението

17:22 - 23.04.2024
Важно днес

Бойко Рашков: Стефан и Марин Димитрови идваха в МВР с информация за купуване на гласове

Бившият главен секретар не знаел, че баща и син Димитрови били разработвани от ДАНС

15:50 - 23.04.2024