Снимка: © Getty Images

Фондация „Америка за България“ дари 300 000 лева за подпомагане усилията срещу коронавируса, а VIVACOM 5000 таблета на МОН. 

Фондация „Америка за България“ дари 300 000 лева на УМБАЛСМ „Н. Й. Пирогов“ и Александровска болница в подкрепа на тяхната работа за противодействие на коронавируса COVID-19 на национално ниво. На всяка една от тези ключови болници в борбата срещу вируса са предоставени по 150 000 лева.

VIVACOM също се включи с помощ в усложнената ситуация заради коронавируса. Телекомът дарява 500 таблета за дистанционно обучение на Министерството на образованието и науката. Близо 2000 учители нямат техническа възможност да работят дистанционно, около 70 000 ученици не разполагат с устройства, а част от тях и с интернет, каза министърът на образованието Красимир Вълчев.

„В момент, в който цялото обществото е изправено пред сериозни предизвикателства, бизнесът е този, който трябва предприеме действия и да се
намеси там, където има нужда от помощ.

VIVACOM ще продължи да си сътрудничи с Министерството на образованието“, каза главният изпълнителен директор на телекома Атанас Добрев.

МОН е един от партньорите на VIVACOM в инициативата „Образование 4.0“, която започна през 2018 година с основна цел въвеждане на дигитално образование в училище. Като част от инициативата бяха популяризирани практики за използване на облачни платформи за обучение и споделяне на ресурси, правене на тестове и оценяването им онлайн и дистанционно, използване на електронен дневник, мултимедийни платформи за учебно съдържание като видео уроци и други предимства, които с технологиите могат да направят учебния процес по-ефективен и полезен.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети