VIVACOM бе награден със сертификат по новия международен стандарт за изградена цялостна Система за неприкосновеността на личните данни , както и със сертификат за прилагане на Кодекса за добра практика за защита на личните данни в облачните услуги.

Компанията е първата в България, получила тези сертификати.

ISO/IEC 27701 "Изисквания и указания, допълнение към ISО/IEС 27001 и ISO/IEC 27002, за управление на неприкосновеността на информация" определя изискванията за внедряване, поддържане и постоянно подобрение на цялостна система за управление на личните данни, с което надгражда съществуващата, сертифицирана по ISO/IEC 27001 Система за управление на сигурността на информацията.

Стандартът допълва изградената Система за управление на неприкосновеността на личните данни (Personal Information Management System, PIMS), като надстройка на Системата за управление на сигурността на информацията (по ISO/IEC 27001), със специфичните изисквания към предлаганите облачни услуги: „Инфраструктура, като услуга“ (IaaS), „Облачна среда, като услуга“ (CaaS), „Софтуер, като услуга“ (SaaS), „Платформа, като услуга“ (PaaS).

Престижните сертификати за поредното признание за VIVACOM и свидетелство за високите стандарти, прилагани от компанията по отношение на информационната сигурност. Освен това компанията разполага с цялостна система за управление на непрокосновеността на личните данни. По този начин се гарантират законосъобразност, прозрачност, поверителност и почтеност и наличност на обработваната информация. Това се отнася не само за клиентите на VIVACOM, но и за нейните партньори и служители.

Защитата на личните данни е един от основните проблеми в сферата не телекомуникационните услуги през последните години. Телекомуникационните компании трябва непрестанно да повишават качеството на своите услуги, за да осигурят спокойствие на клиентите и сигурност за техните лични данни. В тази обстановка международно признатите сертификати са потвърждение за високото ниво на съответствие с изискванията не само на Европейския закон за защита на личните данни, но и на световните норми в тази област.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Нинова счита за "много добра" управленската програма на ПП, но има бележки по нея

Нинова настоява да бъдат включени допълнителни социални мерки в програмата

ЕК одобри 11 млрд. евро на България за екология, инфраструктура и заетост до 2027 г.

Почти половината от общото финансиране ще бъде инвестирано в северните райони на страната

ИТН се оплака за "блокирани" пари за заплати на Руското посолство

Асен Василев: "Това е автоматично действие по силата на санкциите на ЕК срещу Русия"

Избягалият шофьор от катастрофата в София е задържан

36-годишният Георги Семерджиев беше обявен за общнонационално издирване

ГЕРБ и БСП отново не успяха да форсират връщането на хартиените бюлетини

Крум Зарков: "Оставете време на правилата, за да могат хората да гласуват спокойно"

"Един много английски скандал" този път може да събори Борис Джонсън

Депутат от Консерваторите, обвинен в сериен сексуален тормоз, поставя бъдещето на кабинета под въпрос

“Можем да го направим” беше слоган на Меркел, сега Шолц го използва за руския газ

Фразата, която се превърна в емблема за политиката на Меркел, изглежда все още актуална