Снимка: © ПРБ

Върховната касационна прокуратура ще поеме под специален надзор разследването за тежката катастрофа, при която загина Милен Цветков. 

Мъжът, заподозрян за причиняването на смъртта на журналиста, е арестуван за 72 часа, а до дни съдът ще се произнесе по искане за постоянно задържане под стража. 

БНТ съобщава, че прокуратурата ще направи и проверка на финансовите активи на фирмата-собственик на автомобила, с който 22-годишният шофьор е извършил престъплението. Според все още непотвърдена информация от МВР и прокуратурата, арестуваният е Кристиан Николов, син на Десислава Пешева, която е управител на компанията на Миню Стайков за винопроизводство в Карнобат.

Колата, която се вряза в автомобила на Милен Цветков на червен светофар, е регистрирана като актив на фирмата й.  

По информация на "24 часа", двама души са се намирали в джипа на Николов в момента на катастрофата. Очаква се те да бъдат разпитани като свидетели на инцидента.

Според източници на вестника - арестуваният мъж все още не е разговарял с разследващите полицаи и не се е видял с адвокат. Очакват се и допълнителни кръвни изследвания, които да потвърдят, че е шофирал под влиянието на наркотични вещества. Полевият тест, извършен непосредствено след инцидента, е показал следи от амфетамини и канабис в организма му.  


Колеги и приятели на Милен Цветков започнаха дарителска кампания в подкрепа на децата на журналиста.

Средствата се събират и ще се разпределят с административната подкрепа на Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Целта на кампанията е да осигури средства на децата за тяхното образование, грижа и подкрепа, която баща им при други обстоятелства би им осигурил. Тук всеки може да подкрепи инциативата


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети