Снимка: © ПРБ

Върховната касационна прокуратура ще поеме под специален надзор разследването за тежката катастрофа, при която загина Милен Цветков. 

Мъжът, заподозрян за причиняването на смъртта на журналиста, е арестуван за 72 часа, а до дни съдът ще се произнесе по искане за постоянно задържане под стража. 

БНТ съобщава, че прокуратурата ще направи и проверка на финансовите активи на фирмата-собственик на автомобила, с който 22-годишният шофьор е извършил престъплението. Според все още непотвърдена информация от МВР и прокуратурата, арестуваният е Кристиан Николов, син на Десислава Пешева, която е управител на компанията на Миню Стайков за винопроизводство в Карнобат.

Колата, която се вряза в автомобила на Милен Цветков на червен светофар, е регистрирана като актив на фирмата й.  

По информация на "24 часа", двама души са се намирали в джипа на Николов в момента на катастрофата. Очаква се те да бъдат разпитани като свидетели на инцидента.

Според източници на вестника - арестуваният мъж все още не е разговарял с разследващите полицаи и не се е видял с адвокат. Очакват се и допълнителни кръвни изследвания, които да потвърдят, че е шофирал под влиянието на наркотични вещества. Полевият тест, извършен непосредствено след инцидента, е показал следи от амфетамини и канабис в организма му.  


Колеги и приятели на Милен Цветков започнаха дарителска кампания в подкрепа на децата на журналиста.

Средствата се събират и ще се разпределят с административната подкрепа на Фондация „Работилница за граждански инициативи“. Целта на кампанията е да осигури средства на децата за тяхното образование, грижа и подкрепа, която баща им при други обстоятелства би им осигурил. Тук всеки може да подкрепи инциативата


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Нова мина гръмна в ИТН: този път номинираната за министър на екологията Силвия Бакърджиева

Силвия Бакърджиева се принуди да дава обяснения заради присъда на съпруга си

Евелина Николова спечели олимпийски бронзов медал

Успех за българската състезателка в борбата до 57 кг

BILLA България започва обновяването на още един магазин в София

4 нови каси за самообслужване ще бъдат поставени в обекта в кв. "Надежда"