Владимир Москов ще поеме БСП до избора на нов лидер Снимка: © БСП

Кметът на Гоце Делчев Владимир Москов ще поеме ръководството на БСП след 12 август, докато бъде избран нов председател на партията. Москов е заместник на Корнелия Нинова в Изпълнителното бюро на левицата.

Нинова обяви, че ще излезе в отпуск в месеца преди преките избори на нов лидер. Общо 52 имена на нейни съпартийци са издигнати за председателското място, но два дни преди крайния срок (6 август) само петима души освен нея са подали декларация, че желаят да участват в кампанията.

Това са депутатите Красимир Янков, Валери Жаблянов и Георги Тодоров, както и Галина Василева и Кристина Михайлова (Перник). Бившият народен представител Кирил Добрев, който вече анонсира готовността си да се кандидатира за председател на БСП, все още не е внесъл декларация.

Сред номинираните има представители на т.нар. "вътрешна опозиция" на Нинова като Георги Гергов (лидер на БСП Пловдив), Сергей Станишев (председател на ПЕС и бивш дългогодишен лидер на БСП), бивши депутати като Атанас Мерджанов и Георги Пирински.

"В последните четири години имаше другари, които ме критикуваха и персонално и за работата ми, и за политиката, която води БСП. Тези публични критики според мен вредяха на образа на БСП. Мисля, че е врема да затворим тази страница на публично противопоставяне. Най-добрият начин това да се случи на 12-ти", каза Корнелия Нинова.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Завръща ли се Слави Трифонов в bTV?

Риалити формат на "Шоуто на Слави" тръгва в bTV след 15 г. пауза

09:24 - 28.03.2024
Политика

Сърбия издирва дете, президентът обаче задейства свой AMBER alert

Aлександър Вучич обяви "тежки дни" за страната, докато цяла Сърбия търси двегодишно дете

08:04 - 28.03.2024