ВМА откри своеобразна "инфекциозна болница" в двора на Академията Снимка: © Булевард България

Военномедицинската академия (ВМА) в София вече има нов диагностичен блок към двете клиники по инфекциозни болести. Той беше открит на 26 ноември от началника на болницата проф. д-р Венцислав Мутафчийски.

Към сградата, в която са разположени инфекциозните клиники на ВМА, беше изграден диагностичен блок с отделен скенер, рентгенов и ехографски апарат, диагностични и вирусологични кабинети.

"С реализирането на този голям проект ние поставяме една нова философия в България по отношение на инфекциозните болести. И особено в духа на пандемията от COVID-19 сме длъжни да мислим с няколко крачки напред", каза той.

"На практика ние разполагаме с отделна, самофункционираща инфекциозна болница, която се намира в двора на Академията и е абсолютно независима от централната болница", каза проф. Мутафчийски.

По този начин инфекциозноболните пациенти ще могат да получат медицинско обслужване в пълен обем, без да се нарушава работата на лечебното заведение с пациентите, страдащи от други заболявания.

Началник на Консултативно-диагностичния блок е д-р Лиляна Шипчанова, специалност „Вътрешни болести“. Завършила е Медицинския университет в гр. Плевен през 1985 г., а през 1995 г. придобива специалност по „Вътрешни болести“.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024