"Vogue" съди рапъра Дрейк за 4 милиона долара. Заради фалшиво списание Снимка: © Getty

Списание "Vogue" приема модата и ролята си в нея насериозно. Издателят на емблематичното списание Конде Наст заведе дело за 4 милиона долара срещу Дрейк и рапъра 21 Savage. Причината - дуото създаде фалшиви издания Vogue със себе си на корицата, за да популяризира новия си албум "Her Loss".

Дрейк, 21 savage, фалшиво списание Vogue, корица

Имитациите на списанието бързо станаха популярни в социалните медии. Фалшивите корици бяха разлепени като плакати из Ню Йорк, а броевете - раздавани по улиците в Маями, Атланта, Лос Анджелис.

Дрейк дори написа в Twitter "Аз и брат ми (сме) на будките за вестници утре!! Благодаря на @voguemagazine и Анна Уинтур за любовта и подкрепата в този исторически момент". Обръщението му бе придружено от изображение на изфабликуваната корица.

Конде Наст е завел иск срещу изпълнителите в Южния окръг на Ню Йорк. Издателят на "Vogue" настоява Дрейк и екипът му да спрат "неразрешеното използване на търговската марка "Vogue", като премахнат Instagram публикацията, да преустановяват разпространението на това "списание" и дадат публично изявление, поясняващо, че това не е действителна корица на Vogue."

В материалите по делото, цитирани от PageSix, се посочна още, че фалшивите списания, които са били раздадени, са "професионално препечатана репродукция на октомврийския брой на "Vogue", като някои страници са променени и показват промоционални лога за албума на Дрейк и 21 Savage. Други страници включват изображения на Анна Уинтур (главният редактор на "Vogue" от 1988 г.), които не присъстват в истинския брой, а са коригирани, за да се вмъкне изображение на Дрейк.

Дрейк и 21 Savage на плакати в Ню Йорк - Her loss албум

Уинтур не е разрешила използването на нейния образ за рекламиране на албума на обвиняемите.

В съдебния иск се твърди още, че фалшивите броеве "използват търговската марка на списанието и са предизвикали широко разпространена обществена заблуда".

Конде Наст търси обезщетение от 4 милиона долара.

"Дрейк не се притеснява.", твърди източник на Page Six. Рекламирането на новия албум "Her Loss" също включва фалшиво интервю с американския радио водещ Хауърд Стърн, изпълнение на SNL и концерт на NPR "Tiny Desk".

Докато други медийни институции приемат всичко спокойно, източникът на Page Six коментира: „От "Vogue" не са никак доволни. Макар да не е направено с лош замисъл."

Хауърд Стърн коментира фалшивото интервю в ефира на шоуто си: "Вместо да направи медийно турне, Дрейк си го измисли и го пусна. Монтажът е направен така, че да изглежда, че е имало интервю нашето студио… Дрейк е свършил толкова добра работа, че новинарските издания го съобщават, сякаш е истинско."


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Financial Times: Високи заплати и оневиняване на заподозрени - как Кремъл за попълва войската си

Нова вълна на мобилизация, обаче, изглежда е въпрос на време

11:54 - 24.05.2024
Живот

Ицо Хазарта: Нека те помоля да говорим български език

Изпълнителят пусна кратък клип по случай 24 май

11:12 - 24.05.2024
Важно днес

Загинали и ранени, след като сграда рухна до плажа в Палма де Майорка

Има опасения, че има още затрупани хора сред отломките

10:02 - 24.05.2024
Важно днес

САЩ наказват Грузия с визови ограничения заради спорния закон за чуждите агенти

САЩ налагат по-строга политика за издаване на визи за "съучастниците в подкопаването на демокрацията в Грузия"

09:31 - 24.05.2024
Важно днес

На 24 май празнуваме Деня на българската азбука, просвета и култура

България отбелязва празника с концерти и тържества в цялата страна

08:59 - 24.05.2024
Бизнес

IAB MIXX Awards 2024 оцени най-добрите дигитални маркетингови кампании през годината

Тази година над 70 заявки се съревноваваха на финала на IAB MIXX Awards Bulgaria 2024. Международното жури отличи най-добрите локални маркетингови кампании за изминалата година.

21:23 - 23.05.2024