Вокалистът на известната българска група P.I.F. Димо Стоянов е починал на 45-годишна възраст, след като страдаше от Covid-19.

Стоянов бе настанен в болница "Токуда", след като се зарази с коронавирус. На 9 декември в социалните мрежи бе публикуван призив за даряване на кръвна плазма за вокалиста, защото състоянието му бе тежко.

На следващия ден от групата информираха, че е намерен човек, който да дари кръв, а състоянието на Димо се е стабилизирало. Въпреки това обаче певецът не успя да пребори болестта. След сигналите за подобряване на състоянието на Димо, се е стигнало до "цитокинова буря". Това е процес на имунната система, при който тя влиза в свръх режим на работа и убива не само вирусните клетки в организма, но и здравите.

Димо Стоянов е един от създателите на P.I.F. Заедно с Иван Велков основава групата във Варна през 1992 г. под името Resemblance. В този период музиката им е на английски език. От 1999 г. свирят в София под името P.I.F. (Patriots In Fashion), като към тях се присъединяват Емилиян Бонев, Желяз Желязов и Любомир Петков.

През 2000 издават дебютния си албум П.И.Ф., който се радва на голяма популярност и съдържа някои от най-известните им песни: "Приказка", "Колело" и "Пътуване". Той им носи и наградата на MM за албум на годината.

През 2002 г. групата издава „Pictures In Frames“, а четири години по-късно и „Passion In Fact“. Четвъртият им албум е „P.I.F.4“ и излиза през 2013, като обложката му е съставена от 1000 снимки на фенове. В този период към групата се присъединяват Юрий Божинов и Мартин Профиров. А през 2015-а издават петия си албум „P.I.F.5“. Така няколко поколения израстват с музиката на P.I.F.

Димо Стоянов пише и музика за детски театър, участва в спектакъла "Фалшив герой" и постановката "Кой прибира сутрин звездите".

Миналата година P.I.F. записа песента "Понякога" в подкрепа на болните от множествена склероза. Последната изява на Стоянов на живо бе на 27 ноември в столичния клуб "Строежа".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Ръководителите на SiteGround ще дарят 100 млн. лв. за образование и здравеопазване в България

Иво Ценов и Тенко Николов създават свой учебен комплекс със спортна база

Марина Овсянникова: Критиците ѝ я смятат за двоен агент, в Русия искат да отнемат децата ѝ

Какво се случи с Марина Овсянникова след протеста срещу войната по "Первий канал"

Рашков си даде висока оценка, но преходът му от МВР в КПКОНПИ остава под въпрос

Костадин Костадинов отхвърлил призив от ПП да подкрепи Рашков за новата позиция

Кинo салони не пускат тийнове на премиерата на "Миньоните 2" заради тренд в TikTok

Продължението на "Миньоните" привлича извънредно голям дял тийнейджъри на премиерата си

ПП ще представи нова програма: Хоризонт за 6 месеца и опция за вот на доверие

Евентуален кабинет на Асен Василев може да поиска нов вот на доверие през януари 2023

Край на "монопола" на "Евролаб": БАБХ си връща помещенията на ГКПП "Капитан Андреево"

Корупционният скандал около частния контрол на границата вече става европейски проблем