Вокалистът на P.I.F. Димо Стоянов е починал от Covid-19

Вокалистът на известната българска група P.I.F. Димо Стоянов е починал на 45-годишна възраст, след като страдаше от Covid-19.

Стоянов бе настанен в болница "Токуда", след като се зарази с коронавирус. На 9 декември в социалните мрежи бе публикуван призив за даряване на кръвна плазма за вокалиста, защото състоянието му бе тежко.

На следващия ден от групата информираха, че е намерен човек, който да дари кръв, а състоянието на Димо се е стабилизирало. Въпреки това обаче певецът не успя да пребори болестта. След сигналите за подобряване на състоянието на Димо, се е стигнало до "цитокинова буря". Това е процес на имунната система, при който тя влиза в свръх режим на работа и убива не само вирусните клетки в организма, но и здравите.

Димо Стоянов е един от създателите на P.I.F. Заедно с Иван Велков основава групата във Варна през 1992 г. под името Resemblance. В този период музиката им е на английски език. От 1999 г. свирят в София под името P.I.F. (Patriots In Fashion), като към тях се присъединяват Емилиян Бонев, Желяз Желязов и Любомир Петков.

През 2000 издават дебютния си албум П.И.Ф., който се радва на голяма популярност и съдържа някои от най-известните им песни: "Приказка", "Колело" и "Пътуване". Той им носи и наградата на MM за албум на годината.

През 2002 г. групата издава „Pictures In Frames“, а четири години по-късно и „Passion In Fact“. Четвъртият им албум е „P.I.F.4“ и излиза през 2013, като обложката му е съставена от 1000 снимки на фенове. В този период към групата се присъединяват Юрий Божинов и Мартин Профиров. А през 2015-а издават петия си албум „P.I.F.5“. Така няколко поколения израстват с музиката на P.I.F.

Димо Стоянов пише и музика за детски театър, участва в спектакъла "Фалшив герой" и постановката "Кой прибира сутрин звездите".

Миналата година P.I.F. записа песента "Понякога" в подкрепа на болните от множествена склероза. Последната изява на Стоянов на живо бе на 27 ноември в столичния клуб "Строежа".


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Европейски дневници

Какво са "АПИ-та" и защо никой не иска да гледа как се правят наденица и европейски закони

Лидия Симова за работата на един политически сътрудник в ЕП

20:30 - 25.04.2024
Важно днес

Двама лидери, общо съобщение. ГЕРБ и ДПС се хвалят с 1 млрд. лв. за държавните мини

Трима министри от служебния кабинет на крака при Борисов и Пеевски

18:16 - 25.04.2024
Важно днес

Без да са го прочели, депутати от комисията "Митници" пратиха доклада си в прокуратурата

Но какво пише в документа така и не стана ясно

17:17 - 25.04.2024
Важно днес

Присъдата на Харви Уайнстийн за изнасилване е отменена от съда в Ню Йорк

72-годишният холивудски магнат все пак ще остане в затвора

17:15 - 25.04.2024
Важно днес

"Има риск нашата Европа да умре". Речта на Макрон в Сорбоната

Френският президент призова ЕС за реформи и отговор на рисковете

15:08 - 25.04.2024