Града Враца получи 9 нови тролейбуса, финансирани по програма „Околна среда 2014 - 2020 г. ” чрез Кохезионния фонд и от държавния бюджет на Република България.

Доставчик е „Авто Инженеринг Холдинг Груп“.  Тролейбусите са висок клас и ще подобрят значително качеството на обществения транспорт на Враца от гледна точка на екология и удобство на пътниците. Градът е част от един от най-бедните и изоставащи икономически региони на България.

„Радваме се, че сме част от процес, който ще доведе до значително повишаване на комфорта и безопасността на пътниците в обществения транспорт на гр. Враца“ – коментира мениджърът на „Авто Инженеринг Холдинг Груп“ - Юлиан Димов.  „Нашата компания е сериозно ангажирана с развитието на екологичния електрически транспорт, а старанието ни е да работим за устойчива природна среда.“

Тролейбусите са 12 метрови нископодови, с общ капацитет 85 пътника всеки. Разполагат със система за накланяне, улесняваща качването на пътниците, както и с рампа за хора със затруднено придвижване. Оборудвани са с последно поколение видео наблюдение, както и с USB портове за зареждане на мобилни устройства.

Превозните средства са производство на  Energis, Metropolis – MP, част от полско-беларуския консорциум BKM Holding.

Като част от договора „Авто Инженеринг Холдинг Груп“ поема гаранционна поддръжка в рамките на  24 /двадесет и четири/ месеца или пробег до 100 000 километра. Компанията има собствена високо технологична производствена и сервизна база и подготвени екипи за ремонт и поддръжка на транспортните средства.

Проектът за доставката на 9 тролейбуса е на стойност 9 087 300 лева.

„Авто Инженеринг Холдинг Груп“ е създадена през 2003 г. и е един от водещите производители и доставчици на българския пазар на специализирани превозни средства и оборудване за противопожарни, аварийно-спасителни, полицейски, летищни, медицински, комунални и други държавни служби.

Партньорствата с производители на електрически автобуси и тролейбуси е основен акцент в работата на компанията в последните години. Наскоро „Авто Инженеринг Холдинг Груп“, заедно с китайския си партньор Golden Dragon, подписа договор за доставка на електрически автобуси за община Хасково.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Делян Пеевски получи бустерна доза от медсестрата на Борисов

"Категорично подкрепяме ваксинацията"

Ефектът на Covid-сертификата: Как ваксинирането се ускори за един ден

21 октомври е довел до почти 4-кратно увеличение на поставените дози ваксини

Иван Костов: Партиите са в плен на зловреден популизъм за Covid-мерките

"При това положение трябваше твърдо да се затвори всичко, за да продължат учениците да ходят на училище"

Кацаров след призивите за оставка: Налагам Covid-сертификата, за да спася животи - няма алтернатива

"Правя го с нежелание, но да сте чули тези, които искат оставката ми, да са предложили алтернатива?"

Всички са против покупката на "Нюкасъл" от принц Бин Салман: "Какво ли си мисли вдовицата на Хашоги"

Политици, организации и клубове протестират, феновете на тима се радват

Хората не са луди, политиците са некадърни

Ваксинационната кампания най-после помръдна от дъното - но не заради малодушието на партийните лидери

Прокуратурата разследва кой е авторът на снимката „Pi Ar Sevi Boiko”

Държавното обвинение разследва човека, който засне Гешев да си пише със Севделина Арнаудова - заплашен е със затвор или глоба