Всеки петък „Сцена Централни хали“ ще е дом и на изгряващи млади музиканти Снимка: © Кауфланд

Всеки петък до края на месеца „Сцена Централни хали“ ще е дом и на изгряващи млади музиканти. Гостите на новото градско пространство в сутеренния етаж на емблематична сграда, ще могат да се потопят в модерно, автентично и зареждащо звучене без нужда от вход или предварителна регистрация.

Този петък (14 юни) в 19.30 часа на сцената ще се качат талантливите дами от струнно трио Flawless. Те са смели музикални новатори, носят неустоим заряд и създават безкомпромисна музика. В различни периоди от кариерата си дамите концертират на световни сцени. Свирят в Белгия, Германия, Италия, Франция, Канада, Китай, Южна Корея, Бахрейн, Дубай и Япония. Солидният опит е една от основните причини за виртуозния звук на изпълненията им, както в студио, така и пред публика.

Flawless Trio

Зад Flawless Trio стоят Адриана Пеева - цигулка, Бистра Копринкова - виола, и Марина Хинова – виолончело. Те ще представят свои авторски проекти и иновативни колаборации. Непропускайте безплатния им концерт на „Сцена Централни хали“!

Седмица по-късно, вечерта на 21 юни, е посветена на любители на класическата музика. „Сцена Централни хали“ ще обогати културната си програма с още едно музикално бижу - концерт на "София Квартет", които ще зарадват публиката с изпълнения на валсове, танга, евъргрийни и джаз стандарти! „София квартет“ е институция“, споделя директорът на Софийската филхармония, в чийто състав е квартетът. Към настоящия момент квартетът се обновява, привличайки най-добрите инструменталисти в България.

Квартет София

Виолистът Валентин Геров е доайен в състава, като към него на сцената ще се присъединят Василена Милева (цигулка), Любомир Ников (виолончело) и Йордан Димитров (цигулка). От 2017 г. квартетът успешно реализира проекта „концерт с дрескод“, превръщайки строгата концертна зала в място за изискани забавления. Входът за концерта е безплатен, но има задължителен дрескод „зелено“. Затова облечете любимите си зелени дрехи и се насладете на великолепната струнна четворка.

Последният петък на юни на „Сцена Централни хали“ ще гостува една от най-обещаващите млади поп-соул-джаз изпълнителки в България - Елена Сиракова. На 28-и юни публиката в Централни хали ще има възможност да се потопи в нейния безплатен бутиков концерт заедно с Момчил Косев (китара) и Юлиан Янев (клавишни). В пленителен бленд между поп, соул, джаз и R&B зрителите ще чуят познати парчета като "Толкова студен", "Първа линия", "Поне за миг" и много други, както и нов сингъл, който предстои да излезе тази година.

Допълнителна информация за културната програма на „Сцена Централни хали“, както и детайли за предварителна регистрация и билети за отделните събития ще бъде регулярно публикувани на www.sofia-hali.bg и в социалните мрежи.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Супертайфун отне живота на поне двама в Китай. Ранени са над 90 души

"Яги" е вторият най-мощен тропически циклон в света през 2024 г. досега

09:37 - 07.09.2024