Снимка: © Getty Images

Бившият министър на околната среда Нено Димов е обвинен по ново досъдебно производство, докато се намира в ареста заради делото за водната криза в Перник. 

Специализираната прокуратура съобщава, че Димов е привлечен като обвиняем заради "извършени действия по служба, свързани с концесията на ски зона "Банско", чийто концесионер е "Юлен" АД. 

Повече детайли по разследването не се съобщават извън това, че то е поверено на следствения отдел към Специализираната прокуратура и "по него се извършват активни действия по разследването". 

Намерението на прокуратурата да разследва ски концесията в Банско беше обявено още на 10 януари 2020 г., когато кабинетът на Димов в МОСВ беше обискиран, а самият той - арестуван по разследването за умишлена безстопанственост, довела до спирането на питейната вода в Перник. 

По трета линия се проверяват и действията на бившия министър по отношение на вноса на отпадъци от Италия в България. В края на 2018 г. тогавашният главен прокурор Сотир Цацаров поиска информация от премиера Бойко Борисов относно предложените промени в договор за ски зоната в Банско заради ползването на неправомерни площи от концесионера. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Бургерът на бъдещето е вкусен, различен и екологичен

G burger е български и не се прави на месо

Пламен Николов: България не е имала премиер като мен досега

Изчегъртването "няма да е стратегия на правителството"

Слави Трифонов реши да изясни "тайминга" на номинацията на Пламен Николов

ИТН се разграничи от "спекулациите" около кандидатурата на Петър Илиев

“Делта” вариантът вече преобладава в България

63% от секвенираните проби са с новия вариант

Кой е Пламен Николов - новият кандидат за премиер на "Има такъв народ"

От кастинга за политици на Слави Трифонов до премиерския мандат