Второ действие на постановката Карбовски: Не иска да е член на СЕМ, ще води войната с либералите Снимка: © Screenshot

Мартин Карбовски не желае да е чиновник, който трябва да се съобразява със законите, обяви той във видео в Ютюб канала си.

"Няма да го направим това, казва Карбовски като се обръща към "Тошко и на Слави". "Няма я тази подкрепа." От думите му се разбира, че лидерите на Има такъв народ са обещали обществена подкрепа, която обаче я няма и "няма да може да се получи".

Видеото е дълго над 9 минути и е озаглавено "Карбовски за случая СЕМ" .

"Чиновник Карбовски няма да стане, прилича на пенсиониране", казва той и добавя, че ще прави подкаст.

Във втората част на импровизираното си видеообяснение Карбовски говори за критиката към него от страна на "либералите" - "малка ситна, клика в София, която смята, че свободата е техен патент". Трябва да се излезе от София, казва Карбовски и намеква, че щял да се яви на пряк избор, за да види има ли подкрепа или няма.

"Битката с либералите не е я започнахме ние, но ще е завършим. Това са еничари, които са дошли за малко на власт."

Да се прави митинг срещу журналист, който не е най-свестният, но е различен, е исторически момент - ще си го татуирам, казва Карбовски, визирайки протеста на Асоциацията на европейските журналисти, озаглавен "Спрете гаврата с медиите", насрочен за петък от 18. 30 часа пред народното събрание.

"На свестните хора не им понася политиката.", казва Карбовски. "Благодаря ви за подкрепата, не че я имаше много!"

Карбовски водеше няколко предавания в Нова ТВ и ТВ7, преди да се премести в bTV през 2016 г. с "Втори план". Предаването беше прекратено през 2020 г. след скандал в жълтите медии с дизайнерката Мегз, и оттогава журналистът се занимава с онлайн медия "Втори фронт".

Мартин Карбовски беше осъден за дискриминация от правозащитника в БХК Радослав Стоянов, заради предаване от 2014 г., в което той е обиждан и подиграван от водещия и събеседниците му - днешните евродепутати Ангел Джамбазки и Андрей Слабаков.

Срещу Карбовски имаше и дело от страна на Нова телевизия и продуцентската компания "Телеман" ООД за нарушаване на търговски договор, обвързващ водещия на предването "Отечествен фронт" (с работно заглавие по документи "Конферентна връзка“) с определени условия, които той нарушава, местейки се в ТВ7 по времето на нейния апогей. Карбовски губи това дело и излиза от компаниите си, защото дяловете в тях подлежат на запор.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Пеевски призова президента да подпише указа за смяната на външния министър

Той обяви, че решенията за състава на кабинета се вземат от служебния премиер

10:55 - 17.04.2024
Спорт

За талисманите, футбола и сбъдването на 11 детски мечти

След по-малко от два месеца целият свят отново ще бъде завладян от магията на футболa. На 14 юни започва Европейското първенство, което тази година ще се проведе в Германия, а това гарантирана, че лятото отново ще бъде изпълнено с всякакви горещи емоции и

10:34 - 17.04.2024
Важно днес

Транспортна стачка в Гърция спря железопътните и морски превози

Протестиращите настояват за по-високи заплати, за да се справят с нарастващите разходи за живот.

10:24 - 17.04.2024
Спорт

Виктория, която мразеше бягането, но се оказа много добра в него

Физическа почивка чрез работа, психическа почивка чрез спорт

08:16 - 17.04.2024
Важно днес

Полицията в Брюксел прекрати събрание на крайнодесни националисти с участието на Орбан

Полицаите са действали по заповед, издадена от кмета на район на белгийската столица от съображения за обществена сигурност.

07:56 - 17.04.2024
Важно днес

Живко Коцев е призован на разпит днес

Все още не ясно дали ще му бъде повдигнато обвинение или само ще даде показания.

07:42 - 17.04.2024