Снимка: © БНТ

Взрив е избухнал тази нощ в апартамент във Варна в кв. "Владиславово". В резултат на него са избити прозорците на панелното жилище, а в съседни апартаменти са избухнали пожари.  Инцидентът е в блок 302, вх. 3. Жилището е на 66-годишен мъж, който не е бил в него по време на инцидента. 

Двама души са загинали. 11 души са евакуирани - сред тях 4 деца, които са обгазени.

По информация на лекарите една жена е с по-сериозно обгазяване, но към момента е без опасност за живота, предава БНТ. В неизвестност е друга жена, която е живеела в съседния на взрива апартамент. 

Вероятно не става въпрос за взрив на газова бутилка, тъй като пожарникарите са свалили една газова бутилка от апартамента и тя не изглежда да е взривявана, съобщи кметът на града Иван Портних. Възможно е в апартамента да е съхранявано нещо взривоопасно, добави той.

Мъжът, който е живял в унищожения апартамент, е бивш служител на МВР. Според местната медия "Варна 24", срещу него е подадена жалба за домашно насилие от жената, с която е съжителствал на семейни начала. Бившият полицай е отрекъл обвиненията пред журналист на сайта и е споделил, че е "отчаян" от разпадането на връзката му. 

Бившият полицай е забелязан от съседи да изнася багажа си от апартамента до късно вечерта преди инцидента, след като срещу него е издадена ограничителна заповед. Областната дирекция на МВР във Варна го обяви за издирване след взрива. 

По случая е образувано досъдебно производство за палеж с причинена смърт на двама души и нанесени значителни материални щети. Предстои да се изяснят обстоятелствата, при които е извършено престъплението. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети