Взривове и нови атаки по щаба на руския Черноморски флот в Крим Снимка: © Screenshot

Кремъл съобщи за нови атаки на украински дронове - ден след като експлозии избухнаха близо до военни бази в контролирани от руските сили райони на Украйна, както и в Русия. Ходовете показват нарастващата способност на Киев да атакува обекти на Москва далеч от фронтовата линия, посочва "Ройтерс".

Тази сутрин е извършена атака срещу щаба на руския Черноморския флот в Севастопол - пристанищен град в анексирания от руските сили полуостров Крим. Видеоклипове в социалните мрежи показват облаци дим над централата в града. Нападението следва поредица от удари над кримски бази от последните дни.

Руските информационни агенции РИА и ТАСС, позовавайки се на местен служител в Крим, заявиха, че противовъздушните им сили са действали близо до западното кримско пристанище Евпатория.

ТАСС цитира местен служител, според когото военните им са свалили шест украински дрона, изпратени да атакуват град Нова Каховка, източно от град Херсон. Регистрирани са и експлозии в Керч в близост до огромния мост, свързващ полуострова с Русия.

 Русия е изгубила "половината от авиацията на Черноморския флот" след взривовете в Крим Русия е изгубила "половината от авиацията на Черноморския флот" след взривовете в Крим

Атаки са регистрирани и на територията на руската страна - две села бяха евакуирани след експлозии в склад за боеприпаси в провинция Белгород, намиращ се на повече от 100 км от фронтовата линия.

Киев се въздържа от официален коментар за инцидентите, като същевременно намекна, че стои зад тях, използвайки оръжия с далечен обсег или саботажи.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Две бебета са починали от коклюш в Кюстендил (Обновена)

Бебетата са били в предимунизационна възраст

12:22 - 19.04.2024
Важно днес

Даниел Митов се отказа да е външен министър

Разочарован е, че ПП-ДБ "не приеха нашата номинация"

11:32 - 19.04.2024
Важно днес

Украйна свали руски бомбардировач Ту-22М3

"Техническа неизправност" е причинила падането на самолета, според Русия

10:07 - 19.04.2024
Важно днес

Нинова обвини Желязков в цензура и му поиска оставката

Повод за това станах промени в правилника на НС

09:32 - 19.04.2024