Служебният министър Янаки Стоилов започва проверка на Агенцията по вписванията, включително на Търговския регистър, на Дирекция "Българско гражданство" и на регистъра на особените залози.

Ще се ревизират и обществените поръчки на ведомството за последните годии, като най-проблемните области там са предоставянето на документи, условията в затворите и вписванията, заяви служебният министър на брифинг, на който представи и екипа си.

От вчера е започнала проверка в затворите и арестите, която обхваща периода от 2017 г. досега, обяви Стоилов. Причината за това са твърденията на бизнесмена Светослав Илчовски пред Комисията по ревизия в 45-ото народно събрание, от които стана ясно, че е видял клип със сексуални издевателства над арестант (Миню Стайков).

Министерството ще сезира по темата и главния прокурор Иван Гешев. "Ние нямаме разследващи функции, а определени лица се сочат като зрители на този запис и може чрез разпити да се установят евентуалните извършители", каза служебният министър.

Един от заместниците на Стоилов е Мария Павлова, която е следовател в националното следствие и беше министър на правосъдието в служебния кабинет на Огнян Герджиков. Вторият му заместник е Иван Демерджиев, адвокат и ръководител на Адвокатската колегия в Пловдив.

Началник на кабинета му ще е Мариян Карагьозов. Той е юрист, който завършва докторантура по балканистика в БАН, доскорошен кореспондент на БНР в Истанбул. Мария Папазова от „Дарик“ ще е началник на пресцентъра.


 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Защо Путин подцени Украйна и как ФСБ заложи провала на войната

Пълна изолация, извънредна подозрителност, корумпирани служби за сигурност и засилено желание за мъст - мотивите за военната инвазия

Lenovo Tab P12 Pro – отличителен, вълнуващ и продуктивен

Моделът разполага с втори безжичен екран за компютър

Политици и сайтове с опорки в комбина: Как руската пропаганда стига до българските читатели

Пропагандните статии за Русия са се увеличили 10 пъти след началото на войната

За първи път от 30 г. жена оглави правителството на Франция

Елизабет Борн - "работохолик", технократ и лице на социалната реформа на Макрон

Ще саботира ли Едроган разширяването на НАТО или ще го изтъргува?

Възможно е турският президент да поиска нещо срещу промяната на позицията си