Снимка: © bTV - Лице в лице

Дългогодишният ръководител на отдел "Киберпрестъпления" в ГДБОП Явор Колев е подал оставка от позицията си. Това съобщават БНР и "24 часа", като се позовават на свои източници. 

За момента няма информация за мотивите, с които Колев е решил да освободи ръководната позиция. Това е втората сериозна кадрова промяна в ръководството на ГД "Борба с организираната престъпност" в рамките на последния месец, след като двама ръководители на отдела за борба с наркотрафика бяха арестувани по време на специализирана акция, а директорът на ГДБОП Ивайло Спиридонов подаде оставка. 

Явор Колев има дълъг опит в разследванията на киберпрестъпления и престъпления срещу интелектуалната собственост в интернет. 

Една от последните функции, които той съвместяваше заедно с поста в ГДБОП, беше членството му в състава на Държавната комисия по хазарта. Колев беше изваден от комисията през февруари 2020 г., малко след като започна разследването срещу Васил Божков за невнесените държавни такси от "Националната лотария" за последните 4 години. 

Прочети