Йонислав Йотов - Тото се извини за подкаста с Тити Папазов

Йонислав Йотов - Тото публикува кратък клип в YouTube-канала си, в който заявява, че се извинява заради безкритичната си реакция по време на подкаста с Тити Папазов. В него баскетболният треньор описваше как остригал главата на своя бивша приятелка - тийнейджърка, за да я накаже за изневяра.

Йотов заявява, че е решил да "скрие" клиповете, в които Папазов забавлява него и публиката с разказа си за насилието над момичето. Всеки от тях беше гледан по няколко десетки хиляди пъти в четирите месеца, откакто са качени в канала на подкаста му.

"Те не са изтрити от репорти, те са скрити от мен. Прецених, че щом обществото - и мен включително - ни е страх, че някой би решил, че това действие на Тити може да послужи като зелена светлина или нещо за одобрение, реши, че трябва да го премахна. Извинявам се, че не съм го преценил правилно навреме, когато се е случило", казва той.

Позицията му идва ден след надигането на общественото недоволство срещу "скеча", който Папазов разиграва, разказвайки действителен случай на насилие срещу жена - и липсата на критичен коментар от страна на водещия.

Вместо него - съпругата му реши да го защитава, докато рекламодателите му бяха засипани от гневни съобщения на потребители, настояващи да се разграничат от Йотов.

"Аз не знаех каква история той ще разкаже. Моят смях там е още по-обиден с оглед на ситуацията към днешна дата. Извинявам се и наистина, наистина се надявам, че няма да има повече жени в такава ситуация", казва Тото във видеото.

В първата част на записа той отново повтаря, че осъжда крайно насилието срещу 18-годишното момиче от Стара Загора и че подкрепя публичните протести срещу бездействието на институциите, като не очаквал, че ще се окаже "от другата страна на барикадата".

Йотов признава и че това, което описва Тити Папазов като случка от 90-те, представлява акт на насилие срещу младата жена.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Deep fake клип с руски "акцент" събира лични данни с гласа на Николай Денков

От Министерски съвет предупредиха за фалшифицираното видео, което се разпространява в социалните мрежи

19:14 - 04.10.2023

"Светът се разпада": Предупреждението на папа Франциск за климатичните промени

Папа Франциск отправя мощен апел за опазване на околната среда

16:12 - 04.10.2023