Юлия Навалная: Путин ще понесе лична отговорност за всичко, което причини на моето семейство Снимка: © Getty Images

"Не знам дали да вярвам или да не вярвам на тази ужасна новина, която получаваме само от държавни източници в Русия. Дълги години не можехме да вярваме на Путин и на Путиновото правителство. Те винаги лъжат.

Но ако това е истина, искам Путин и цялото му обкръжнение да знаят, че ще понесат отговорност за всичко, което причиниха на нашата държава и на моето семейство. И този ден ще дойде много скоро".

Това беше първият коментар на Юлия Навалная, съпруга на Алексей Навални, след информацията за смъртта му в руски затвор.

Навалная присъстваше на Мюнхенската конференция по сигурнсотта, която започва днес и събира на едно място лидери от цял свят.

"Не бях сигурна дали да остана или веднага да замина при него. Но се замислих какво би направил Алексей в този момент. Убедена съм, че той щеше да е тук. На тази сцена", каза Навалная.

"Искам да призова международната общност и всички хора, в тази зала и в целия свят, да се обединим и да победим това зло. Да победим ужасния режим, който управлява Русия. Този режим и Владимир Путин ще понесат лична отговорност за ужасните неща, които правят с нашата страна Русия в последните години", каза още тя.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Русия удари строителен хипермаркет в Харков, пълен с хора

Най-малко 24 души са ранени, а двама са загинали, много от хората са в неизвестност

17:36 - 25.05.2024