За 1 г. столичната онкология е станала жертва на 4 кражби, директорът пусна видео от обирите Снимка: © Facebook.com/Stefan Konstantinov

Директорът на столичната УСБАЛ по онкология и бивш здравен министър д-р Стефан Константинов обяви, че през последната година в лечебното заведение четири пъти е била извършена кражба.

Той публикува видео във Facebook-профила си, на което са представени кадри от охранителните камери в болницата. Вижда се, че човек с маска и чанта влиза през вратата на регистратурата и претърсва рафтове, шкафове и бюра, след което прибира няколко вещи и напуска обекта. Един от записите е от 31 декември 2021 г.

„През последната година УСБАЛО четири пъти се оказа обект на интерес от героя на това видео. Щетите не са големи, но неприятни – разбити брави, повредена дограма и каси на врати, откраднати таблет, дребни суми и лични вещи на персонала. Особено лошо е, че се случва в болница. Този юнак и компанията му едва ли си дават сметка как с действията си могат да застрашат лечението на десетки наши пациенти, а дори да го правят – вероятно не е тема, която ги вълнува“, пише д-р Стефан Константинов.

Лечебното заведение ползва услугите на охранителна фирма, която според директора „не показва особена ефективност“. Той е представил записите пред полицията, но още няма обратна връзка от властите.

„Затова ви представям кратък филм от изпълненията на господин крадец. Може пък някой да го познае. Ще му направи добро, ако го издаде. Че вниманието, което ни отделя, може да му изиграе лоша шега - в онкологична болница ровенето в лаборатории и центрове за лъчелечение далеч не е безопасно за собственото му здраве начинание“, добавя д-р Константинов. Видеото предизвика остри реакции в социалните мрежи.

Директорът на УСБАЛ по Онкология беше зам.-председател на УС на Българския лекарски съюз и здравен министър от 2010 г. до 2012 г., когато подаде оставка след серия атаки срещу него относно цените на лекарствата. Той напусна и заради задълбочаващ се конфликт с представители на управляващата тогава партия (ГЕРБ) в Народното събрание относно ключови въпроси по отношение на реформите в здравеопазването, които Константинов искаше да извърши.

От септември 2017 г. досега д-р Стефан Константинов е изпълнителен директор на УСБАЛО ЕАД.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Бюджет 2024 мина на първо четене: най-важните параметри

До края на деня в петък се приемат предложения за второто гласуване

20:23 - 11.12.2023
Важно днес

Полша ще има нов премиер - Доналд Туск. Моравецки загуби вота на доверие

Това е триумфалното завръщане във вътрешната политика на 66-годишния Туск

18:50 - 11.12.2023
Важно днес

Алексей Навални е в неизвестност след преместване от затвора

Сътрудниците му нямат връзка с него от седмица

18:33 - 11.12.2023
Живот

Активисти зоват за бойкот на "Евровизия" заради участието на Израел

Критиките в онлайн пространството достигнаха такива размери, че се наложи Организацията на Европейския съюз за радио и телевизия (EBU ) да публикува изявление

18:02 - 11.12.2023
Важно днес

IT секторът: 2024 г. ще е трудна за бизнеса, а държавата вдига данъци

Планираното увеличение на максималния осигурителен доход от 3400 на 3750 лв. доведе до напрежение в IT сектора

17:58 - 11.12.2023
Култура

Греди Асса разкрива величието на природата с новата си изложба в галерия "Ракурси"

"Край езерото" е най-новата изложба с живопис на големия български художник

17:27 - 11.12.2023
Кино и сериали

Дензъл Уошингтън в ролята на Ханибал? В Тунис видяха "историческа грешка"

Според недоволните изборът на Уошингтън е фалшификация на историята - пълководецът не е бил чернокож

16:38 - 11.12.2023
Важно днес

Бившият шеф "Съдържание" в Нова ТВ става програмен директор на bTV Media Group

Двете най-големи частни телевизии отново размениха мениджъри

16:38 - 11.12.2023
Важно днес

Русия отново атакува Киев с балистични ракети на фона на нова офанзива в Авдийвка

Русия извърши поредно нападение с ракети срещу Киев

15:49 - 11.12.2023