Снимка: © Facebook.com/Stefan Konstantinov

Директорът на столичната УСБАЛ по онкология и бивш здравен министър д-р Стефан Константинов обяви, че през последната година в лечебното заведение четири пъти е била извършена кражба.

Той публикува видео във Facebook-профила си, на което са представени кадри от охранителните камери в болницата. Вижда се, че човек с маска и чанта влиза през вратата на регистратурата и претърсва рафтове, шкафове и бюра, след което прибира няколко вещи и напуска обекта. Един от записите е от 31 декември 2021 г.

„През последната година УСБАЛО четири пъти се оказа обект на интерес от героя на това видео. Щетите не са големи, но неприятни – разбити брави, повредена дограма и каси на врати, откраднати таблет, дребни суми и лични вещи на персонала. Особено лошо е, че се случва в болница. Този юнак и компанията му едва ли си дават сметка как с действията си могат да застрашат лечението на десетки наши пациенти, а дори да го правят – вероятно не е тема, която ги вълнува“, пише д-р Стефан Константинов.

Лечебното заведение ползва услугите на охранителна фирма, която според директора „не показва особена ефективност“. Той е представил записите пред полицията, но още няма обратна връзка от властите.

„Затова ви представям кратък филм от изпълненията на господин крадец. Може пък някой да го познае. Ще му направи добро, ако го издаде. Че вниманието, което ни отделя, може да му изиграе лоша шега - в онкологична болница ровенето в лаборатории и центрове за лъчелечение далеч не е безопасно за собственото му здраве начинание“, добавя д-р Константинов. Видеото предизвика остри реакции в социалните мрежи.

Директорът на УСБАЛ по Онкология беше зам.-председател на УС на Българския лекарски съюз и здравен министър от 2010 г. до 2012 г., когато подаде оставка след серия атаки срещу него относно цените на лекарствата. Той напусна и заради задълбочаващ се конфликт с представители на управляващата тогава партия (ГЕРБ) в Народното събрание относно ключови въпроси по отношение на реформите в здравеопазването, които Константинов искаше да извърши.

От септември 2017 г. досега д-р Стефан Константинов е изпълнителен директор на УСБАЛО ЕАД.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Сърбия иска членство в Европейския съюз, но отказва да санкционира Русия

Вучич увери, че не е подкрепил нито една декларация на ЕС за санкции срещу Русия

Руската офанзива в Донбас се засилва, Украйна изключва прекратяване на огъня

"Войната няма да спре, тя просто ще бъде поставена на пауза, а след това руснаците ще започнат още по-кървава и мащабна офанзива", твърди съветникът на украинския президент

Карнавалът в Габрово осмя политици и се изгаври с Костадин Костадинов

Тази година фестивалът е под мотото "Кот доди, гад доди"

Морган Фрийман и покойният Джон Маккейн получиха забрана да влизат в Русия

МВнР на Русия публикува странен санкционен списък

"Мариуполис 2": Филмът за трагедията на обсадения град, чийто създател загина във войната

Фестивалът в Кан показа последния филм на Мантас Кведаравичюс

Йотова критикува Петков - "има нещо недоизказано" в призива за свикване на КСНС

Румен Радев все още не е отговорил на предложението на премиера за Северна Македония

Нов спор между Германия и Полша заради танковете за Украйна

Берлин не може да достави исканите танкове Leopard от най-ново поколение за Варшава