За 1 г. столичната онкология е станала жертва на 4 кражби, директорът пусна видео от обирите Снимка: © Facebook.com/Stefan Konstantinov

Директорът на столичната УСБАЛ по онкология и бивш здравен министър д-р Стефан Константинов обяви, че през последната година в лечебното заведение четири пъти е била извършена кражба.

Той публикува видео във Facebook-профила си, на което са представени кадри от охранителните камери в болницата. Вижда се, че човек с маска и чанта влиза през вратата на регистратурата и претърсва рафтове, шкафове и бюра, след което прибира няколко вещи и напуска обекта. Един от записите е от 31 декември 2021 г.

„През последната година УСБАЛО четири пъти се оказа обект на интерес от героя на това видео. Щетите не са големи, но неприятни – разбити брави, повредена дограма и каси на врати, откраднати таблет, дребни суми и лични вещи на персонала. Особено лошо е, че се случва в болница. Този юнак и компанията му едва ли си дават сметка как с действията си могат да застрашат лечението на десетки наши пациенти, а дори да го правят – вероятно не е тема, която ги вълнува“, пише д-р Стефан Константинов.

Лечебното заведение ползва услугите на охранителна фирма, която според директора „не показва особена ефективност“. Той е представил записите пред полицията, но още няма обратна връзка от властите.

„Затова ви представям кратък филм от изпълненията на господин крадец. Може пък някой да го познае. Ще му направи добро, ако го издаде. Че вниманието, което ни отделя, може да му изиграе лоша шега - в онкологична болница ровенето в лаборатории и центрове за лъчелечение далеч не е безопасно за собственото му здраве начинание“, добавя д-р Константинов. Видеото предизвика остри реакции в социалните мрежи.

Директорът на УСБАЛ по Онкология беше зам.-председател на УС на Българския лекарски съюз и здравен министър от 2010 г. до 2012 г., когато подаде оставка след серия атаки срещу него относно цените на лекарствата. Той напусна и заради задълбочаващ се конфликт с представители на управляващата тогава партия (ГЕРБ) в Народното събрание относно ключови въпроси по отношение на реформите в здравеопазването, които Константинов искаше да извърши.

От септември 2017 г. досега д-р Стефан Константинов е изпълнителен директор на УСБАЛО ЕАД.Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Властите започват евакуация на хора, които живеят в района на Гара Елин Пелин (Обновена)

По първоначална информация има пострадали.

18:41 - 25.07.2024
Европейски дневници

България е доникъде с предложенията за еврокомисари, а ЕК даде краен срок

България все още е в следизборна безизходица и не е ясно какво ще се случва с кандидатите за еврокомисари

17:40 - 25.07.2024
Важно днес

"Александровска" болница спира аутопсиите - моргата е препълнена

Това може да блокира работата по разследвания, алармира прокуратурата

17:02 - 25.07.2024
Млада България

Защо 25% от поколението Z водят родителите си на интервюта за работа

В сравнение с поколенията преди тях, Gen Z имат по-особено отношение към работата

16:34 - 25.07.2024
Бизнес

OTP Group, част от която е и Банка ДСК, e най-добре представящaта се банка в Европа, според S&P

OTP Group оглави първата класация на S&P Global Market Intelligence за най-добре представящите се банки в Европа за 2023 година

15:59 - 25.07.2024
Важно днес

ПП-ДБ поискаха създаването на парламентарна комисия срещу кмет на ГЕРБ

В мотивите към проекта се посочва, че жители на Доспат и представители на местния бизнес твърдят, че са "жертви на множество случаи на репресия от страна на кмета.

15:58 - 25.07.2024
Европейски дневници

ЕК завежда дела срещу България в съда на ЕС заради няколко нарушения

ЕК е завела три дела срещу България по различни законодателни нарушения

15:10 - 25.07.2024