Администрацията на главния прокурор Иван Гешев е обявила обществена поръчка за закупуване на 25 автомобила тип седан. Общата прогнозна стойност е 1 млн. лв. без ДДС, а това е втората поръчка на същата цена в рамките на година.

Финансирането ще е с бюджетни средства на прокуратурата, а крайният срок за подаване на оферти е 17 май, съобщава „Капитал“.

В края на 2020 г. „Порше БГ“ достави общо 8 коли тип седан, два джипа – Touareg с мощност 420 конски сили – и един микробус на прокуратурата. Те бяха предназначени за Бюрото по защита към главния прокурор.

Цялото държавно обвинение е разполагало с 290 автомобила в края на миналата година, а 100 от тях са били предназначени за това бюро.

При предходната поръчка "Порше БГ" ООД се оказва и единственият участник, защото вторият е бил отстранен. Тя стана обект на много критики, включително от столичния общински съветник Борис Бонев. "Няма да питам за какво са му на Главния прокурор 2 високопроходими автомобила за над 200 000 лв всеки. Явно пътищата до селата, в които бори битовата престъпност, са лоши. Но пък за този проблем може да арестува една друга мутра. Ако му разреши падишахът", написа той през август 2020, когато стана ясно каква е обществената поръчка.

Сега прокуратурата иска да се закупят седани в черен цвят или сив металик, с по-ниски технически изисквания спрямо предходната поръчка. Търгът е разделен на две.

Първата позиция е за 293 хил. лв. и доставка на 10 нови бензинови леки коли. Техният стандарт трябва да е Euro 6, с работен обем на двигателя поне 1300 куб. см, минимум 101 kW максимална мощност, 45 литра или повече вместимост на резервоара, междуосие минимум 2660 мм и гаранционен срок поне пет години или 150 хил. км.

Втората позиция е за 15 нови бензинови леки коли – за 707 хил. лв. Техният стандарт трябва също да е Euro 6, но с по-голям обем на двигателя – минимум 1550 куб. см. Максималната им мощност ще е над 110 kW, резервоарът – поне 55 л, междуосието – 2750 мм. Гаранционният срок е същият като при първата част от поръчката.

Критериите за оценка на офертите и в двете позиции са еднакви - обем на двигателя с тежест 20%, максимална мощност на двигателя с тежест 20% и предложената цена с тежест 60%.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

СДВР предупреждава за нов вид телефонна измама

"Бъдете особено бдителни и внимателни при получаване на телефонно обаждане, в което ви се представят за банков служител"

Прокуратурата не бездействала по сигналите на Петков от времето на служебния кабинет

ПРБ отрече и изказване на шефа на Правната комисия за намесата на Гешев

BILLA раздава награди с онлайн играта "Завърти и спечели" - може да пробвате късмета си всеки ден

Кампанията е от 13 януари до 17 февруари, не е нужно да сте направили покупка

Гроздан Караджов освободи един от изпълнителните директори на "Автомагистрали"

Десислава Христова е задействала "инхаус" процедурите за "Хемус" още през 2018 г.

Големите хранителни вериги принципно подкрепят въвеждането на вендинг машини за отпадъци

Сдружението за модерна търговия подкрепя депозитната система за опаковки, каза Борислав Сандов

Историята на измамницата Анна Сорокин тръгва по Netflix през февруари (видео)

Първият трейлър на сериала с Джулия Гарнър излезе този уикенд

Цацаров поиска Гешев да го провери

Шефът на КПКОНПИ внесе оставката си в Народното събрание

Ограничават до 30 км/ч скоростта в центъра на София от февруари

"Зона 30" ще е между 4 булеварда, готов е и втори проект