Специализираната прокуратура обвини настоящ и бивш член на Държавната комисия по хазарта във връзка с участие в организирана престъпна група, ръководена от Васил Божков.

Спецпрокуратурата е поискала мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Пламен Георгиев и Тодор Марков, съобщи NOVA.

Георгиев е бил член на Държавната комисия по хазарта, когато неин председател е Огнемир Митев, който в момента също е задържан. Тодор Марков ръководи отдел "Контролна дейност".

Преди тях беше арестуван и председателят на Комисията по хазарта Александър Георгиев, който веднага след акцията бе заменен от Георги Йорданов. 

Припомняме, че в понеделник бе задържан един от тримата управители на "Еврофутбол" Александър Тумпаров. Той беше обявен за издирване във връзка с разследването срещу Васил Божков за организиране на престъпна група за укриване на такси от хазартна дейност, пране на пари, принуда, опит за подкупване на длъжностни лица и др. 

По информация на "Хоризонт" - 62-годишният бизнесмен е с мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 1,5 милиона лева, а в момента се намира в болница заради влошено здравословно състояние. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Нова мина гръмна в ИТН: този път номинираната за министър на екологията Силвия Бакърджиева

Силвия Бакърджиева се принуди да дава обяснения заради присъда на съпруга си

Евелина Николова спечели олимпийски бронзов медал

Успех за българската състезателка в борбата до 57 кг

BILLA България започва обновяването на още един магазин в София

4 нови каси за самообслужване ще бъдат поставени в обекта в кв. "Надежда"