Специализираната прокуратура обвини настоящ и бивш член на Държавната комисия по хазарта във връзка с участие в организирана престъпна група, ръководена от Васил Божков.

Спецпрокуратурата е поискала мярка за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо Пламен Георгиев и Тодор Марков, съобщи NOVA.

Георгиев е бил член на Държавната комисия по хазарта, когато неин председател е Огнемир Митев, който в момента също е задържан. Тодор Марков ръководи отдел "Контролна дейност".

Преди тях беше арестуван и председателят на Комисията по хазарта Александър Георгиев, който веднага след акцията бе заменен от Георги Йорданов. 

Припомняме, че в понеделник бе задържан един от тримата управители на "Еврофутбол" Александър Тумпаров. Той беше обявен за издирване във връзка с разследването срещу Васил Божков за организиране на престъпна група за укриване на такси от хазартна дейност, пране на пари, принуда, опит за подкупване на длъжностни лица и др. 

По информация на "Хоризонт" - 62-годишният бизнесмен е с мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 1,5 милиона лева, а в момента се намира в болница заради влошено здравословно състояние. 


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Прочети