Задържаха близък до Десислава Иванчева след конфликт на "Орлов мост" Снимка: © bTV

Напрежението сред протестиращите на „Орлов мост“ в столицата ескалира, а в резултат на това бе задържан бившият пиар на община Младост - Петър Кърджилов, който работеше по време на мандата на осъдения кмет Десислава Иванчева.

Той влезе в конфликт с жена, като я заля с вода, а тя го удари с бастуна си, показа NOVA при включване на живо от демонстрациите. Органите на реда реагираха незабавно и задържаха Кърджилов, като му сложиха белезници и го отведоха.

Жената сподели, че идва от провинцията и нарече залелия я с вода мъж „провокатор“, намеквайки за „платени протестиращи“. Тя каза, че е в София, за да подкрепи правителството.

По информация на bTV – причината за действията на бившия пиар на Младост е преминаването на жената през надписа от трева, гласящ „Оставка“, направен на пътното платно на „Орлов мост“.

Кърджилов, от своя страна, каза, че е там от вчера сутринта и протестира „срещу мафията, срещу Доган и Пеевски“. Той няколко пъти молеше полицаите да отпуснат белезниците зад гърба му с викове: „Боли ме“. В отговор на въпрос дали е употребил алкохол, той категорично отрече.

Протестиращите твърдяха, че жената обикаля "Орлов мост" и отправя нецензурни реплики срещу демонстрантите, "размахва бастун" и ги замеря с него. Тя също бе отведена от полицията.

Кърджилов работеше при Иванчева, която бе арестувана заради получаване на подкуп, а в началото на юли съдът я призна за виновна, но намали наказанието ѝ на 8 години лишаване от свобода.

Тони Тодоров – зам.-началник на „Охранителна полиция“, съобщи, че двете страни се намират в Първо районно управление и "ще преценим кой е виновен, кой е прав, кой е извършил престъпление".

"На „Орлов мост“, жена, придвижвайки се с бастун, се е спряла при протестиращите и е решила да изкаже своето мнение срещу това, което се случва. Един от протестиращите се насочва към нея и изхвърля съдържанието на чашата, която държи, срещу жената, след което тя му посяга с бастун. Всеки има право на мнение. Тук, за мен лично, жената се е явила там да изрази своето мнение и всички видяхме реакцията на протестиращите. Всеки ще носи отговорност за своето поведение. Това трябва да е ясно на всички", каза той на извънреден брифинг.

Тодоров даде друг пример за провокация от снощи. Той се е случил на кръстовището между бул. "Арсеналски" и бул. "Черни връх". "Имаше жена в нетрезво състояние, която бе влязла в ролята на служител на МВР, даваше указания и провокираше служителите на полицията, като ги караше да спират автомобили и да проверяват шофьорите за употреба на алкохол и наркотици", каза той.

Тази сутрин блокадата на "Орлов мост" продължава. Представител на Общината опита да преговаря с протестиращите, но без резултат. Протестът иска оставка на премиера Бойко Борисов и на главния прокурор Иван Гешев.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Съдът остави за постоянно в ареста Марин Димитров, задържан при акцията в Агенция "Митници"

В ареста са синът на Димитров и бившата шефка на агенцията

20:15 - 23.04.2024
Важно днес

Журналистът Димитър Стоянов е освободен под гаранция

Той е бил привлечен като обвиняем за хулиганство и закана с убийство

19:51 - 23.04.2024
Живот

Точка и Теодор Лозанов ще нарисуват следващите ви кецове ASICS в Сердика Център тази събота

На 27 април в "Сердика център" българските художници ще бъдат на ваше разположение

19:09 - 23.04.2024
Важно днес

Военната помощ за Украйна влиза за обсъждане и гласуване и в Сената на САЩ

След сенаторите на ход е президента Джо Байдън, който да подпише законопроекта

18:45 - 23.04.2024
Култура

„Тейлър Суифт има проблеми с контрола на качеството"

The Tortured Poets Department е историята, която всички сме чували и преди

18:22 - 23.04.2024
Важно днес

Росен Христов: Договорът с "Боташ" си заслужава, ако се използва

Бившият служебен министър отрече да е подписвал споразумението

17:22 - 23.04.2024
Важно днес

Бойко Рашков: Стефан и Марин Димитрови идваха в МВР с информация за купуване на гласове

Бившият главен секретар не знаел, че баща и син Димитрови били разработвани от ДАНС

15:50 - 23.04.2024