Задържаният за опита за покушение срещу Тръмп не е стрелял срещу него Снимка: © Getty Images

Федерален съд официално повдигна обвинения на заподозрения за втория опит за покушение срещу Доналд Тръмп, докато властите започнаха спешно разследване как мъжът е успял да се доближи толкова близо до кандидата за президент на САЩ.

В неделя Тръмп стана обект на нова атака само два месеца след като беше прострелян в ухото по време на митинг в Бътлър. Заподозреният за последния инцидент Райън Уесли Рут вече се разследва от ФБР. 58-годишният мъж има криминално минало, датиращо от 90-те години на миналия век.

Той се е криел близо 12 часа в храстите, за да причака Тръмп на неговото голф игрище в имението Мар-а-Лаго във Флорида. Агент на "Сикрет Сървис" обаче е забелязал навреме оръжието и инцидентът е бил предотвратен.

Заподозреният никога не е имал в полезрението си кандидата за президент. Той не е стрелял по него и изобщо не са се произвели изстрели. Инцидентът обаче повдигна въпроси за това как въоръженият мъж е успял да се доближи толкова близо до Тръмп.

В първия си публичен коментрар след случилото се обаче кандидат-президентът описа, че е чул "четири или пет изстрела".

"Агентите на Сикрет Сървис веднага разбраха, че това са куршуми. Хванаха ме... и всички просто се качиха в количките за голф и продължихме", разказа Тръмп.

Той похвали Сикрет Сървис за "отличната работа" и описа заподозреният като "много опасен човек", който се надява да прекара "дълго време" зад решетките.

Осуетеният опит за покушение разтревожи съседите на Тръмп в курорта Палм Бийч и ги накара да си зададат важни въпроси. Дали заподозреният е знаел, че бившият президент ще отиде да играе голф, или това е било предположение? Как е могъл да остане незабелязан толкова дълго време, криейки се в храстите с пушка? Тези въпроси ще бъдат и обект на разследванията на властите.

Заподозреният е избягал от местопрестъплението с черен Нисан, като е изхвърлил раницата със стоки и оръжието си. Жена обаче е успяла да направи снимка на регистрационния му номер и го е предала на следователите. Мъжът е успял да се измъкне за около 40 минути, преди полицаите да спрат автомобила му на магистрала 95 и да го арестуват. Предстои съдебно дело по няколко обвинения.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Предимно облачно ще е времето днес. На места се очакват валежи

Минималните температури ще са между 9° и 14°, максималните – между 20° и 25°

07:27 - 19.09.2024
Кино и сериали

Изживейте магията на Хогуортс със специалната селекция „Перон 9¾“ в EON Видеотека

Всички филми за Хари Потър и Фантастични животни – от първото писмо до Хогуортс до последната битка за съдбата на магьосническия свят.

16:36 - 18.09.2024