ЗАЕДНО: Мистериозното пловдивско събитие, което ще събере на едно място Мангъров и Киро Брейка

"Рони Ел Ей. ДОКТОР Пламен Пасков. ДОЦЕНТ Атанас Мангъров. ДОКТОР Бисер Господинов. ПОЛКОВНИК Николай Марков. Киро БРЕЙКА. Станислав Цанов. Киро СКАЛАТА. Тодор Станчев. Иван Герасимов. Ангел Ангелов. Юлиан Андреев.

Тези хора, през всички тези три трудни, мъчителни години, те изиграха своята важна и основна роля: да дават знания, да говорят и да отстояват истината. Защото знанията са разбиране, а истината...единствено и само тя, приятели, ни прави свободни".

С тази патетична реч, с изнесен акцент върху титлите и прякорите и впечатление за произнасяне имената на нобелистите от последните години, започва триминутното видео в YouTube, в което човек на име Стефан С. Станев анонсира предстоящо събитие, чийто плакат от събота се върти във Facebook. На него, на фона на буйни пламъци, стоят главите на фаталните 13 човека, които очевидно ще вземат участие в загадъчно събитие в Пловдив в края на месеца. Някои от тях - умерено известни, други - тотално безизвестни в общественото пространство.

Най-горе на плаката стои слоганът? името? призивът? на събитието - ЗАЕДНО, а долу са посочени часът и мястото, на което ще се проведе то. Това, което не става ясно, е каква е целта на срещата на тези 13 души с желаещи да разговарят (и това не става ясно) с тях, както и какво ги обединява.

"Да отстояваш истината в тези смутни времена е признак на огормна смелост. И по-красивото е, че всеки един тях го направи по собствения си уникален начин. На мен се пада честта и отговорността да бъда домакин на това събитие на заедността...защото единствено и само заедно можем да бъдем, и още по-хубавото, което е...да пребъдем!", продължава Стефан Станев във видеото, заснето най-вероятно в дома му.

И въпреки че никъде не е упоменато от какъв порядък и с каква идея се провежда събитието, Станев кани всички заинтересовани, да му пишат и да се присъединят към тях на 29 октомври в Пловдив. Защото...

"...съм сигурен, че ще бъде запомнящо се събитие за всеки един от нас, събитие, на което ако искаш да участваш, защото ти ще участваш, ще бъдем рамо до рамо, ще можем да се докоснем, да се усетим да си поговорим, и това, в което съм сигурен, е че ни очаква една прекрасна и незабравима вечер".

"Единственото, в което съм сигурен, е че с тези хора, и с вас, ще почувстваме нещо...друго, нещо ИСТИНСКО, една надежда, защото заедността отключва и ни дава надежда, а надеждата ни дава вяра. Обичам ви, приятели, дръжте се заедно, обичам ви, чао", завършва анонсът.

Предположенията за целта и вида на събитието във Facebook варират от "стендъп комедия", през "сесия по лайфкоучинг" до Хелоуинско парти със сбъркана дата.

Вероятно единственият начин човек да разбере как точно "ще се докоснем и ще се усетим" с доц. Мангъров, полковник Марков и Киро Брейка, е да се отиде на събитието.

А ето и какво все пак знаем за участниците:

Доц. Атанас Мангъров е педиатър и специалист по инфекциозни болести, който доби широка популярност покрай антиваксърските си убеждения по време на Covid-пандемията, както и с призивите за добиване на "стаден имунитет". Д-р Пламен Пасков, с над 60К последователи само в YouTube, е кандидат за народен представител от гражданската квота на коалиция "Справедлива България" , също противник на ваксините срещу Covid-19, поддръжник на действията на руския президент Владимир Путин в Украйна и фен на беларуския президент Александър Лукашенко.

Д-р Бисер Господинов - известен с репликата си, че "водата е най-силното лекарство". Защитник на източната медицина и противник на западната. Защитник на тезата, че млечните продукти са вредни за хората и че кърмените бебета израстват по-интелигентни от онези, които са хранени с адаптирано мляко. Полковник Николай Марков - бивш охранител от НСО, отстранен от нея след скандал с президента Първанов, по време на който Марков твърди, че "охранители събират нерегламентирано информация за политиците, които охраняват". Даващ чести интервюта за ПИК на тема "мафия", война др.

Киро Брейка е фитнес икона, поддръжник на комунистическата идеология и коментатор на теми от войната в Украйна до правата на хомосексуалните в YouTube канала си. А Киро Скалата е ММА боец и бодибилдър - също поддържащ войната в Украйна и смятащ, че Covid-пандемията е лъжа.

Единствената жена в компанията, Rony Alawi Said, е антиваксър и "кемтрейлс експерт" във Facebook.

Станислав Цанов е бивш водещ в ежедневния блок „Държавата днес“ на телевизия АЛФА, който от 2012 г. води свое седмично коментарно предаване „Втори план“.От 2020 г. поддържа и YouTube канала си „Цанов НАПРЕД и НАГОРЕ“.

Тодор Станчев беше кандидат за народен представител и втори в листата на ПП АБВ за 16 МИР Пловдив. По време на ваксинационните кампании, твърдеше в интервюта, че "коктейлът на AstraZeneca съдържа аденовирус от шимпанзе, генетично модифицирани човешки ембрионални клетки и различни продукти на генното инженерство".

Ангел Ангелов, Иван Герасимов и Юлиян Андреев също са проруски и анти-ковид мерки настроени, а "домакинът" Стефан Станев поддържа същите теории във FB страницата си и YouTube канала си.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Живот

Тейлър Суифт и разбитите сърца, или какво казват терапевти за 5-те фази на скръбта

Скръбта в действителност е по-малко предвидима

11:05 - 20.04.2024
Важно днес

Със 75 км/ч. над допустимата скорост е шофирал убиецът на треньора Ферарио Спасов

Футболният треньор Ферарио Спасов (61 г.) загина в катастрофа край Велико Търново през ноември миналата година.

10:23 - 20.04.2024
GEN Z дневници

VOL.18: 40 години България на Еверест, каква република сме всъщност, Грузия с урок по бунт

Кои са 5-те новини от седмицата, направили впечатление на представителите на поколение Z* в редакцията на "Булевард България"?

09:57 - 20.04.2024
Важно днес

11 души са пострадали при катастрофа на автобус с българска регистрация в Турция

В превозното средство е имало 14 пътници, сред които и двама български граждани.

09:17 - 20.04.2024
Живот

Вайбът е в детайла: Япония и стрийт еклектиката на чувства и цветове

И тук, в началото на пролетта, ще празнуваме Япония, Страната на изгряващото слънце с това специално събитие.

09:05 - 20.04.2024