Завръщане в ефир: Александра Гюзелева и Дими Стоянович остават водещи на "Култура.бг" Снимка: © БНТ

Александра Гюзелева-Шани и Димитър Стоянович се завърнаха в ефира на БНТ 20 дни след като бяха отстранени от основния екип на "Култура.бг".

В понеделниик Стоянович откри предаването със следните думи:

"След дълги размисли и страсти как да направим любимото ни предаване още по-стойностно, се установи следното - от днес нататък аз ще бъда вашият основен ежедневен Вергилий в кръговете на родната и международната култура. Естествено, в прекрасната компания на Александра Гюзелева и Анна Ангелова, когато тя се върне от своята отпуска. Познатият ви екип на предаването продължава с убеждението, че телевизията е екипна работа и кауза в името на зрителя".

Решението за временното отстраняване на Гюзелева и Стоянович от предаването беше обявено на 15 март от източници на "Площад Славейков". Тогава стана ясно, че двамата водещи не са получили писмена заповед от ръководството на телевизията, но са предупредени устно, че ангажиментите им към всекидневната продукция са спрени. Досега "Култура.бг" се водеше само от Анна Ангелова, която е посочена и за изпълнителен продуцент на предаването.

Редуцирането на екипа на предаването съвпадна с вълна от отстраняване на водещи журналисти както в БНТ, така и в Нова ТВ. Група от хора на изкуството, културолози и чести събеседници на "Култура.бг" решиха да бойкотират ефира на предаването в знак на протест срещу политиката на БНТ. Сред тях бяха хора като Георги Господинов, Теодор Ушев, Недко Солаков, Рашко Младенов, Камелия Тодорова, Снежина Петрова, Дарина Такова, Велислав Минеков, Стефания Колева, Стефан Тафров, Юлия Спиридонова – Юлка, Мирослава Янева, Вельо Горанов, Рени Врангова, Найо Тицин, Александрина Пендачанска, Иван Лечев, Васил Гарнизов, Костадин Бонев, Боряна Желева, Ивайло Дичев.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

Хърватският президент скочи в собствения си капан. Получи забрана да е премиер

Зоран Миланович отказа да напусне поста си, за да участва в кампанията

16:47 - 19.04.2024