"Желаещи да управляват няма", "решения няма", но Борисов иска ГЕРБ да е първа сила след изборите

Председателят на ГЕРБ Бойко Борисов описа поредната си апокалиптична прогноза за управлението на държавата след окончателния неуспех за съставяне на нов кабинет с мандат на БСП.

Той обвини Корнелия Нинова за това, че изобщо е приела мандата: "Г-жа Нинова два пъти подава оставка заради слаб резултат на изборите. Кое е чудното? Че партията, провалила се на изборите, БСП, изведнъж ще реди държавата. Каква е тази демокрация?".

На напомнянето, че самият той настояваше партиите да не допускат поредни предсрочни избори, защото ще са "катастрофа за държавата", Борисов отговори, че "се шегувал с тях" и обвини правителството в това, че само паднало заради спорове за "пари, кражби и корупция".

"За 6 месеца счупиха държавата, сринаха всичко и желаещи да управляват няма. Аз не знам на моите приятели, които очакват да им дам решение - вече решения няма. Дълговете са на тавана за служебното правителство, поне 5 млрд. ще му трябват до края на годината", обяви той. В същото време поиска ГЕРБ да стане "първа политическа сила, за да застанем здраво".

"Да върнем малко добрината, ако щете, толерантността. И да се опитаме с крачки назад да обединим народа", беше коментарът му.

Попитан с кого би управлявал, ако получи тази възможност след есенните избори, Борисов изключи само БСП и ДПС и обяви: "Който обича държавата, трябва да направи, така че да осигурим стабилност".

В същото време той нарече ПП, БСП и ДБ "деструктивни хора", защото не са подкрепили предложението на ГЕРБ за поставяне на таван на горивата от 2,70 лв. и не са се съгласили да се приеме решение за връщане на Иван Иванов начело на КЕВР.

Борисов неколкократно правеше препратки към министрите от бъдещото служебно правителство за това, че трябвало да "влязат и да видят ужаса" в кабинета, а следващият вътрешен министър - да организира по-добре машинното гласуване.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Важно днес

НС направи важни крачки към приемане на еврото и взе решение за ускоряване на процеса

Парламентът постави като цел 1 юли 2025 г. за приемане на еврото у нас

17:56 - 26.07.2024
Технологии

Vivacom навлиза ударно в света на гейминга с турнира „Game ON“

Популярни геймъри, техните фенове и специални гост-звезди влизат заедно в епичен сблъсък за награда от 15 000 лева

17:46 - 26.07.2024
Важно днес

Русия арестува бивш зам.-министър на отбраната и го обвини в корупция

Офицерът е един от най-дълго служилите служители в областта на руската отбраната.

17:25 - 26.07.2024
Важно днес

МОН предлага две по-дълги ваканции за учениците

МОН с предложение за ваканциите и неучебните дни през учебната 2024/25 г.

15:28 - 26.07.2024