Протестиращи от „Системата ни убива“ опънаха черен транспарант пред дома на премиера Бойко Борисов в Банкя и проведоха дълга демонстрация, в която призоваха за „оставка и затвор“ на министър-председателя. В отговор пиарът на ГЕРБ Севделина Арнаудова ги нарече "символ на задкулисието" във Facebook, а женският политически елит на ГЕРБ разпространи поста ѝ дословно, но представяйки го като собствено мнение.

„Много добре ни виждаш. Вече повече от 130 дни протестираме и историята продължава – оттам, откъдето е тръгнал народният гняв. Силни сме“, обявиха на мегафона десетките демонстранти. Те поискаха „достойна присъда“ за Борисов и му пожелаха да се срещне „не с Гешев, а с истински прокурор и с честен съдия“.

На място пристигнаха десетки полицаи, които опитаха да прекратят протеста заради оплаквания на жители на Банкя.

PR-ът на ГЕРБ - Севделина Арнаудова, нарече демонстрантите от „Системата ни убива“ „кукли на конци на мафията“. Що за... същество трябва да си, за да разпънеш черен чаршаф пред родния дом на човек? Пред дома, в който живеят децата и внуците му? Ето това е мутренско поведение. Това е фашизъм. Това е границата с геноцида, бесилките и ковчезите. Не, това не е демокрация. Това е цинизъм! И не, това не са нормално протестиращи ... хора, това са куклите на конци на истинските мутри и на мафията. Системата ни убива, не знам как имате очи да гледате семействата си, след като се продадохте. С черните савани на мутрите и с жаждата за смърт - Вие сте символ на задкулисието!“, написа тя във Facebook.

Публикацията на Арнаудова започна да се разпространява във Фейсбук лавинообразно чрез профилите на публични фигури от ГЕРБ, без обаче да бъде цитирана.

Председателят на 44-ото Народно събрание Цвета Караянчева, външният министър Екатерина Захариева, министърът на земеделието Десислава Танева, депутатът Десислава Атанасов, ПР-ки на различни ведомства и други активисти, близки до ГЕРБ, написаха абсолютно същите постове като Севделина Арнаудова, представяйки ги като собствено мнение.

В събота от инициативата „Системата ни убива“ организираха блокада на АМ „Тракия“. Около 30 автомобила спряха движението през тунела „Траянови врата“ в посока Пловдив за около 40 минути.

През февруари представители на „Системата ни убива“ отново организираха протест пред дома на Борисов, а миналото лято разпънаха черни чували пред къщата му в Банкя.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

всичко от деня

Даниел Лорер: Варненският кмет е като Елвис Пресли - мислят го за жив, но никой не го е виждал

"Българите в чужбина ще се върнат последни, едва след като оправим държавата"

"Медиана" вдигна ГЕРБ за 10 дни с почти 4%

Резултатите са при избирателна активност от около 35%