Жесток побой над жена в София, изхвърлена гола и боса на стълбище Снимка: © Getty Images

Жесток случай на побой над жена, в случая украинка, от мъж, за когото се смята, че е бивш шофьор от МВР-болница, а това не е първата му жертва, разказа Offnews в сряда вечерта. Беше гола, боса. Обезобразена до неузнаваемост. Изхвърлена в насипно състояние на площадката пред асансьора. Нямаше сили да говори, не ѝ се разбираше нищо, казват пред медията съседи на мъжа в столичния кв. "Хаджи Димитър" в София, станали свидетели на последствията от ужасяващия побой.

Offnews разполага с кадри на обезобразената от ударите жена, но не ги публикува, защото снимките са ужасяващи.

Насилието е упражнено във вторник срещу сряда. След това заподозреният Орлин Гигов се барикадира и до сряда на обед полицаи преговарят с него да ги пусне в дома си. Същия ден се появява информация в БТА от МВР, в която акцентът е барикадирането на мъжа и само се споменава, че преди това от блока е изведена жена, "за която има съмнения, че е станала жертва на насилие".

Жената е украинка, говори много слабо български. Със заподозрения насилник са имали любовни отношения, разказва медията. Нанесла се е да живее при него преди около два месеца. И не е първата жертва. Преди около 4 месеца той е пребил от бой друга жена и също я е изхвърлил от апартамента си. Виждали сме го с още няколко жени, които живееха там за кратко и после изчезваха, разказват съседи. Според тях едва ли това са единствените два случая. Орлин Гигов има и предишни криминални регистрации, твърди Offnews.

Когато е подаден сигналът за побоя над жената във вторник, на място са пристигнали 25 полицаи, две линейки и пожарна кола. Имало и психолог - но не в помощ на жената, а за да успокоява барикадиралия се, споделят още очевидците.

По думите им след като медиците са откарали украинката, униформените "5 часа се суетяха дали да влязат в апартамента, или да преговарят с мъжа". Първоначално Гигов не давал признаци, че е в дома, но след около 5 часа започнал да преговаря. Когато излязъл, твърдял как всичко се е случило "при самоотбрана" - имал резка на ухото си, за която твърди, че му е причинена от смляната от бой жена.

Пред полицаите мъжът казал още, че от 3 дни я бие и "у тъпия вход няма никой, дето да му каже копче" - пак според свидетелите.

В крайна сметка е бил задържан. Полицията има право да го арестува за период от 24 часа. До ранния следобед в четвъртък информация дали мъжът е пуснат на свобода, дали е обвиняем и дали случаят е докладван на прокуратурата нямаше. След това от СДВР са заявили пред Offnews, че той е още в ареста. Прокуратурата засега мълчи.


Ако нашият сайт ви харесва, можете да се абонирате за седмичния ни нюзлетър тук:

Олексий Резников: Украйна няма да насочва американски оръжия към руска територия

Ракетите ще се насочват към окупирана от Русия украинска територия

16:37 - 17.02.2023

Десетки хиляди британски медсестри и служители в Спешна помощ излизат в стачка

Най-големият синдикален протест в историята на NHS

08:00 - 06.02.2023

Над 200 души са загинали в две мощни земетресения в Турция и Сирия

Стотици сгради са разрушени, спасителите издирват затрупаните хора

06:39 - 06.02.2023

Нафтали Бенет: Путин ме увери, че няма да убие Зеленски

Бившият израелски премиер разказва за срещата с руския президент

18:38 - 05.02.2023